Mac DeMarco lehűlt és dalt írt róla

2013.07.28. 11:14, rerecorder

img-mac-demarco-take-2_120417330236.jpg

A tavasszal Budapesten is sikeres koncertet adó Mac DeMarco új dallal jelentkezett, melyet egy forró napon írt és rögzített. Nézzük, milyen hatással lehet mindez egy forró napon!

A 2012-ben két elsőosztályú kiadvánnyal (Rock And Roll Night Club, 2) is jelentkező Mac DeMarcotól már vártunk egy ideje új felvételre, mely most az amerikai, éjszaka sugárzó Adult Swim nevű kábeltévé kislemezszériájában érkezett el (idén 15 héten át, hetente egy dalt bemutatva állítanak össze egy célközönségnek szóló válogatást - szerepelt már El-P+Killer Mike, Dan Deacon, Autre Ne Veut stb.). Mac dalának, melynek Young Blood a címe, érdekes a története, pont illik az év egyik legforróbb napjához:

"A barátom, John Lent tavaly nyáron meglátogatott Montrealban. Az apartmanomban nagy volt a forróság, úgyhogy elmentünk a Walmartba és vettünk két ventilátort. Hogy megünnepeljük a lehűlést, pepperónis pizzát rendeltünk és megnéztük a Youngblood (magyarul Friss vér, egy 1986-os sportfilm - a szerk.) című filmet Patrick Swayze-vel és Rob Lowe-val. Aztán miután véget ért a film, bekapcsoltuk a négysávost és megszületett ez a dal."

Nos, program adott: szerezzetek ventilátorokat, pizzázzatok, filmezzetek, aztán írjatok róla dalt! (És küldjétek be a Recordernek!)


INTERJÚNKBAN NAGYLEMEZT IS ÍGÉRT MAC DEMARCO A NYÁRRA.

és akkor íme a Young Blood:


ez pedig a Russian Recording nevű helyen nemrégiben rögzített és kazettán kiadott koncertfelvételről származó tíz perces feldolgozás-medley (Beatles-szel, Limp Bizkittel, Metallicával), melyet Mac mostanában rendszeresen játszik élőben:

https://recorder.blog.hu/2013/07/28/mac_demarco_lehult_es_dalt_irt_rola
Mac DeMarco lehűlt és dalt írt róla
süti beállítások módosítása