Készíts remixet és nyerj egy autót az Electronic Beats-szel!

2014.02.13. 13:15, rerecorder

image_2.jpg

(X) A Telekom által életre hívott Electronic Beats nevű nemzetközi zenei és lifestyle program mindig is adott a korszerűségre, elég csak a több európai nagyváros között Budapestet is érintő rendezvényeinek modern elektronikus fellépőire, illetve magazinjának letisztult, formabontó vizuális körítéseire gondolni. A kezdeményezés pedig hamarosan még mélyebbre fog merülni a jelenkor technológiájának kiaknázásában: az EB ugyanis Volkswagennel kiegészülve remixversenyt hirdet, aminek főnyereménye többek között egy elektromos gépkocsi is lesz.

A Yellofier Remix Contest névre hallgató esemény a Yello nevezetű legendás svájci avantgárd elektronika csapat által életre hívott, és az iOS rendszereken már nagy sikert elért Yellofier nevezetű zeneszerkesztő mobilapp első Androidos megjelenésével esik egybe. A verseny apropóján a program egy exkluzív, Yellofier VW nevezetű változata fog napvilágot látni, amely használatával a pályázók saját szájízük szerint szerkeszthetik újra a neves együttes Move, Dance, Electrified című számát, illetve mixelhetik azt össze a maguk által rögzített hangokkal.

BorisBlank_DieterMeier_Yellofier_2014_Credits_www.ramazani.com.jpg


Az Európa-szerte meghirdetett versenyt két igen meggyőző okból is érdemes szem előtt tartani: az egyik, hogy a győztes remixszel előrukkoló egy vadonatúj Volkswagen e-up! tulajdonosa lesz; a másik pedig, hogy emellett még egy tetszőlegesen kiválasztott Electronic Beats fesztiválra is egy komplett utazást nyer az illető. Ám szerencsére a többieknek sem kell csüggedniük, a legjobbak ugyanis lehetőséget kapnak, hogy a március 8. és 21. között zajló berlini Electrified! e-mobilitás hetek keretein belül bemutassák munkájuk gyümölcsét. Az esemény így mindenki számára kifizetődő, hiszen a részvétel díjtalan, és nem szükséges profi producernek lenni ahhoz, hogy mesterien elsajátítsuk a Yellofier fogásait.

A LEGUTÓBBI ELECTRONIC BEATS FESZTIVÁLON CHARLI XCX-SZEL INTERJÚZTUNK.

A 2013 tavaszán bemutatott, svéd együttműködéssel megszületett alkalmazás az egyik legpraktikusabb zeneszerkesztő program a piacon, ami nem csupán sokoldalúságával (szekvenszer, dobgép és szempler is található benne), de pofonegyszerű kezelőfelületével és közösségi funkcióival is első osztályúnak számít. A szabadon összeollózott számokat a készítő bármikor feldobhatja Soundcloudra vagy megoszthatja e-mailben, az applikáció futurisztikus tulajdonságainak köszönhetően pedig a laikusok is ugyanolyan élvezettel használhatják az appot, mint a legtapasztaltabb lemezlovasok. A lehetőségek tárháza ugyanis óriási a Yello Move, Dance, Electrified slágerének újraértelmezésére, főleg, hogy olyan, otthon rögzített hangokat is könnyedén beleszőhetünk a zenébe, mint egy ajtócsapódás vagy egy telefoncsörgés – mindezt pedig egy teljes mértékben felhasználóbarát vizuális kezelőfelület segítségével.

Yellofier_Update_Pic.jpg

A Yellofier.comra feltöltött kész művek aztán egy közönségszavazás keretében kerülnek rangsorolásra, majd az első helyezett közül a Yello tagjai fogják kiválasztani a legjobb versenyzőt, akinek egy négyajtós, teljes mértékben elektromos autó; egy felejthetetlen EB-fesztivál élmény; egy fellépési lehetőség a berlini e-mobilitás heteken, illetve egy-egy válogatáslemezen biztosított szereplés is üti a markát. Nem kis jutalom forog tehát kockán a megmérettetés keretein belül, a feladat mégsem teljesíthetetlen: csupán néhány érintés szükséges ugyanis ahhoz, hogy a Yellofier segítségével kifogástalan remixek szülessenek mindössze pár perc leforgása alatt; a kreatív erőfeszítések pedig könnyedén a dobogó legfelső fokára repíthetnek bárkit. Egy szó, mint száz: remixelésre fel!

https://recorder.blog.hu/2014/02/13/keszits_remixet_es_nyerj_egy_autot_az_electronic_beats-szel
Készíts remixet és nyerj egy autót az Electronic Beats-szel!
süti beállítások módosítása