Globálradar – MONEY

2014.02.07. 14:44, rerecorder

MONEY-byJulienBourgeois02smaller-1024x877.jpg

A bemutatkozó kislemez borítóján tök csupaszon álló, elszállt ideológiákkal támadó énekes köré hatásos indierock zenekar épül. Pénz van a Globálradaron!

Megalakulás éve: 2011.

Honnan: Manchester.

Stílus: epikus, de fifikás indierock.

Kiadók: Almost Musique, Sways Records, Bella Union

Olyan, mintha kereszteznénk a Manic Street Preachers-t a Wu Lyffel.

MONEY-byJulienBourgeois08smaller.jpg

Money-Whos-Going-To-Love-You-Now-300x300.jpgTörténet: A Jamie Lee nevű őrült géniusz köré épülő MONEY esetében a név megtévesztő, egyáltalán nem a pénzért csinálják (még). A hatalmas művészi elképzelésekkel, bátor ideologikussággal felálló zenekar sok vonásában hasonlít a korai Manics-re, és bár van körülöttük hírverés, túl nagy hype mégsem – talán éppen a nyers kiállás miatt. Nem a tömegek zenekara a MONEY, nem könnyen lenyelethető az NME-t olvasó tinikkel, a nagyon éretteknek meg már kicsit gyanús lehet a sok nagy szó, amit a zenekar nyilatkozik (emlékezhetünk, mi lett a Wu Lyffel), de a manchesteri négyes mégis kétséget kizáróan megérdemel egy kis figyelmet. 2011-ben alakult, volt pár név- és tagcsere, 2012-ben pedig már a manchesteri Sways kiadó főhadiszállásának tartott The Bunker nevű helyen vertek tanyát és adtak rendszeresen koncerteket (például a fontos artisztikus gesztusokkal és okosan tálalt üzenettel szintén élő Savages társaságában), 2013-ban pedig egy némileg nagyobb indiecégnél jött a bemutatkozás – kizárólag vinylen! Lee gondolatai („a világ el akar pusztítani, nem érdekli, hogy ki is vagy valójában” és „mi a művészi alkotások lényegi értéke?”) fajsúlyosak, a popzenei keretek között mégis működnek, hiszen sok billentyűt is bevető himnikus indierock dalaik kellően erősen.

MEZTELEN PASINÁL IS JOBB MEZTELEN NŐT TENNI A LEMEZBORÍTÓRA! ÍME.

money-announce-the-shadow-of-heaven-press-300.jpgMegjelenések: két kislemez 2012-ben és a 2013 augusztusi The Shadow Of Heaven nagylemez.

Mellékprojektek: világuralom.

Szexepil: excentrikusság.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Számos jó helyezés menő lapok (Clash, MusicOHM, Drowned In Sound) 2013-as évösszegzéseiben.

Radarjel-erősség: Bármi lehet a Money-ból, mondjuk nagy manit nem jósolnánk nekik még ezzel a névvel sem, de művészileg sokra vihetik.

 

ÉS MÉG VALAMI: EGY FÉLMEZTELEN NŐ, JA NEM: EGY MEZTELEN FÉLNŐ, SZINTÉN LEMEZFOTÓN.


a Who's Going To Love You című dal:


a Goodnight London című MONEY-szerzemény:


a Hold Me Forever klipje:


a Green Man fesztivál sessionjén élőben egy Daniel Johnston-feldolgozás, True Love Will Find You In The End:

https://recorder.blog.hu/2014/02/07/globalradar_money
Globálradar – MONEY
süti beállítások módosítása