Fotómanipuláció másképp a Bleeding Rainbow új klipjében

2014.01.31. 14:10, rerecorder

bleeding.jpg

Így szerezd vissza a barátnőd, avagy a philadelphiai Bleeding Rainbow shoegaze-zenekar második albumának bevezető videójában fotómanipulációt láthatunk, egy egészen misztikus módszert arra, hogyan lehet a minket elhagyó szerelmünket visszacsábítani.

A Bleeding Rainbow eredetileg Reading Rainbow volt, Sarah Everton énekes-basszusgitáros és Rob Garcia énekes-gitáros duója, meg is jelentettek két lemezt ebben a felállásban, majd bevettek egy dobost és egy másik gitárost, shoegaze-esebb lett a zene, a név meg Bleeding Rainbow. Így jelent meg 2013-ban a Yeah Right című album és jön február közepén a második lemez Interrupt címmel. Ehhez készült egy felvezető videó, pontosabban a lemez So You Know című dalához, mégpedig egy elég érdekes ötletre épülő klip. A modern popkultúrában minimum Antonioni Nagyítás című 1966-os filmje óta divatos téma a fotókkal való játék, de az új Bleeding Rainbow-videó az a-ha-féle klasszikus Take On Me ötleteit is megidézi. 

Miről van szó? Szentimentális srác beindítja a házi diavetítést, jönnek sorban a nyilvánvalóan szeretett csajról készült fotók (az arcokat nem látjuk), majd a srác egyszercsak fennakad egy részleten, egy fiókban hagyott levélen. Előkapja a felnagyított papírképeket és az egyik fotón kiszúrja a lány nyakában a kulcsot. Előkapja gyorsan szikekészletét és munkához lát. A trükkös megoldásoknak hála előkerül a levél és indulhat a harc az idővel. Vagy idő egyszerűen megállt? Japhy Riddle rendezte a videót.

a So You Know klipje:

Címkék: bleeding rainbow
https://recorder.blog.hu/2014/01/31/fotomanipulacio_maskepp_a_bleeding_rainbow_uj_klipjeben
Fotómanipuláció másképp a Bleeding Rainbow új klipjében
süti beállítások módosítása