A fiúk az erdőben durva dolgokat művelnek - új Black Lips-klip

2014.01.25. 20:17, Frontrecorder

blacklips.jpg

Március 18-án a Vice magazin kiadójánál jelenteti meg új albumát a Black Lips zenekar, akik egy újabb vadul bulizós, szétcsapott garázspunk-lemez helyett meglepő fordulattal ezúttal klasszikus southern rockból és country rockból merítő anyagot készítettek. A lemezt beharangozó Boys In The Hood az énekes-basszusgitáros Jared Swilley szerint óda a Lynyrd Skynrdhez és Atlantához (az együttes szűkebb pátriájához), a szövegét pedig a házilag pancsolt drogok és szeszes italok nyakra-főre fogyasztása ihlette. Amelyek hatása alatt igen súlyos dolgokat tud művelni az ember, legalábbis ezt szemlélteti a dalhoz forgatott klip - féktelen tivornya, véres erőszak, homoerotika és pisiszex a sötét erdő mélyén.

BlackLips2014.jpgÚgy tűnik, hogy az 1999-ben alakult Black Lips, amely a színre lépése utáni jó néhány évben mintha direkt a hivatásos bajkeverő státuszra hajtott volna - állandóan balét szítottak vagy zűrbe keveredtek, a koncerteken megbotránkoztató és ordenáré módon viselkedtek, lásd meztelenkedés, vagy a nézők lehányása - kezd lenyugodni, és ez nemcsak a botrányaik számának visszaesésében (a frontembert azért például 2012-ben lecsukták egy rövid időre), de a zenéjükben is tetten érhető. Persze ez az ő esetükben egy újabb meghökkentő húzást jelent: míg az előző albumuk, a 2011 nyarán megjelent Arabia Mountain azzal váltott ki kérdő tekinteteket, hogy Mark Ronson volt az egyik producere (a másik a Deerhunter-guitáros Lockett Pundt), a folytatás stiklije az, hogy a zenekar a punkos garázsrockot félretéve az amerikai roots rockhoz nyúl vissza. Az Underneath The Rainbow című lemez 12 számát a dobosuk, Patrick Carney, valamint  a Budos Band instrumentális "afro-soul" zenekar gitárosa,.Thomas Brenneck produceri felügyeletével Nashville-ben, illetve New Yorkban. A hetedik Black Lips-albumot megelőlegező countrys-bluesos, fúvósokkal megspékelt Boys In The Hoodról a bevezetőben minden lényegeset elmondtunk, a durva klipjét a zenekar földijei, a horrorrajongó Matt Swinsky és a híres-hírhedt aranyfogú ikerpár, az ATL Twins (akik Harmony Korine Spring Breakers című tavalyi filmjében drogdílereket játszottak) jegyzik, és bizony a videó hatásosan interpretálja a dal szövegét, illetve annak sötét hangulatát. Az éjszaka az erdőben játszódó klipben többnyire férfiakat látunk, akik különféle gyanús eredetú drogokat inhalálnak, aztán péppé verik egymást, közben két férfi egy dézsában egymást csutakolja, miközben néhány lény golden showerrel feldobott szexpartiba merül. Az egészben még a zenekar tűnik a legszolidabbnak, ők egy máglya előtt játszanak, de a végére aztán ők is bedurvulnak...

Ráadásnak egy country-klasszikus, Willie Nelson és Waylon Jenning Mammas Don't Let Your Babies Grow Up To Be Cowboys című dalának feldolgozása a Black Lips-től:

https://recorder.blog.hu/2014/01/25/a_fiuk_az_erdoben_durva_dolgokat_muvelnek_uj_black_lips-klip
A fiúk az erdőben durva dolgokat művelnek - új Black Lips-klip
süti beállítások módosítása