Magyarradar + exkluzív mix: Gnork

2014.01.23. 16:39, Frontrecorder

gnork.jpg

Magyarradarunkkal ezúttal a világűrből jövő négynegyed ritmusú jeleket fogtunk be, melyek egy budapesti producertől jönnek. Ha van space rock és space disco, akkor miért ne lehetne space house is, és Gnork ebben utazik: kimagasló színvonalon írja kozmikus atmoszférájú, a fúziós dzsesszből és a detroiti technóból egyaránt merítő, hipnotikusan pulzáló mély és utaztatós tánczenéit, melyekkel már a nemzetközi színtér figyelmét is magára vonta. Gnork a bemutatkozása mellé egy mixet is összeállított a Recordernek.

gnork2.jpgMegalakulás éve: 2007-ben kezdtem a mostanihoz hasonló zenéket összerakni.

Tagok:  Gnork

Stílus: Space House

Hatások: Tilos Rádió a 90-es évek végén, jungle, house, Detroit, techno, űrutazás, álmok, Star Wars, robotok, matematika, Fender Rhodes, Roland TR-909, zongora, 70s jazz fusion, 60s Blue Note, Herbie Hancock, Chick Corea, afrikai ritmika, Jean Michel Jarre, Kraftwerk, rave, Bach, Chopin, korai Jimpster, Cinematic Orchestra, Ninja Tune, Ghibli-filmek, Murakami, Pelevin és a New Dance Show.

Történet: Egy darabig nagyon aggódtam, hogy mi lesz, kiadják-e a zenéimet? Egy idő után elegem lett belőle, hogy ezen görcsölök és inkább próbáltam fejlődni. Aztán egyszer csak rám írt Luv Jam (brit house-producer - a szerk.) a Soundcloudon, hogy ki akarja adni azt a számomat. Kérdeztem, melyiket. Mondta, AZT. Ezután jött szörnyű nyolc hónap teljes bizonytalanságban, hogy akkor ez most tényleg megtörténik? De így legalább volt időm arra, hogy dolgozzak a hangzásomon, a terveimen. És ezalatt megismerkedtem azokkal az emberekkel, akik ma a gerincét adják az itthoni zenei közegemnek: Route8 Szilvióval, Telefunken Bélával, Mr Fiellel és In:Formmal a Freakyhouse-tól, Mr Hi-jal és a Bounce-szal, valamint Crimsonnal, aki bevezetett a vinylvilágba. És Joe Bonezzel, aki később az ügynököm lett. (Aztán szép lassan még egy csomó fontos emberrel: Poti, Fez, Zovek, Chewby, Klayman, Vikipop, Nermo és a többiek, puszi&pacsi). Sokat zenéltem, kevertem, írtam új számokat, és közben elkezdtem fellépni is itt-ott. Úgyhogy mire eljött a tavaly március, és tényleg megjelent, ráadásul két számom is a Dream House Volume 1.2 sárga lemezen, addigra már egy alakulóban lévő zenei közösség része voltam, és volt zenei elképzelésem is. Az ezen a kiadványon szereplő Blorp93 sikere nagyon meglepő volt, olyanok kezdték el játszani, akikre addig elérhetetlen negyed-, félistenekként tekintettem: Gerd, Red D, Axel Boman, Jimpster, és még sorolhatnám. És akkor hirtelen megörültem az eltelt nyolc hónapnak és az azt megelőző várakozásnak, mert ha korábban jön egy ekkora siker, akkor lehet, hogy zeneileg nem tudtam volna továbblépni a sok elvárás miatt. Így viszont szinte azonnal megtalált egy másik kiadó, a Bokhari Records, ahol két hónappal később meg is jelent az első saját lemezem. Erről az egyik számot nem más, mint Vakula (felkapott ukrán house-producer -  a szerk.) remixelte. Aztán csatlakoztam a brit Burek kiadó és ügynökség csapatához. És azóta durva tempóban történnek a dolgok.

Kiadó: Blind Jacks Journey, Crow Castle Cuts, Bokhari Records, Needa Records, Legendary Sound Research, Freakyhouse

Megjelenések: Solar Striker EP (Bokahari Records), Skysurfin EP (Freakyhouse), számok a Blind Jacks Journey label Dream House válogatásain, remixek (CCCRAW.1, Luv Jam)

Küldetés / jövőkép: Megvalósítani azt a nyers / analóg / álomszerű / furcsa / telt hangzást, amit a legjobban szeretek. Másokat is inspirálni, hogy megtalálják a saját zenei világukat, és jó zenéket csináljanak. Analóg stúdió és live szett felépítése. Körbeutazni a világot a zenémmel. Megnyerni a Fonogram díjat.

Mellékprojektek: Black L3GO név alatt csinálok vidám house-t sok sample-lel és vokállal, a közeljövőben jön ki egy anyagom (Simple Things EP) a Legendary Sound Research-nél. Blorpcast néven van egy podcast-sorozatom, amelyben külföldi és magyar dj-k / producerek készítenek űrutazós mixeket egy-egy asztronómiai jelenség témájára felfűzve.

Szexepil: a világűr

Legnagyobb eredmény, elismerés: A közönség reakciója, amikor a londoni Rhythm Section partin lejátszottam a Blorp93-at.

És akkor jöjjön is ez a szám: 

Ugyancsak tavalyról a Skysurfin:

Ez pedig Gnork legújabb megjelent száma, a Dream House Volume 1.4 válogatásról:

A producer a saját zenéiből egy mixet is készített a Recordernek, benne több még kiadatlan trekkjével. A mix a számlista után hallgatható.

Gnork - 100% gnork mix

01. YYYYYYYYYYYYYYYYYY YYYYYYYY YYYYYYYYYYYYY(unreleased)
02. (unreleased)
03. (unreleased)
04. (unreleased)
05. Just another track with some chords floating in space (unreleased)
06. The unofficial Chords of Planet EE (Blind Jacks Journey)
07. Blorp93 (blind Jacks Journey)

Címkék: mix magyarradar gnork
https://recorder.blog.hu/2014/01/23/magyarradar_exkluziv_mix_gnork
Magyarradar + exkluzív mix: Gnork
süti beállítások módosítása