Első Sziget 2014-nevek: Queens Of The Stone Age, Placebo, Calvin Harris, Klaxons

2014.01.22. 11:36, rerecorder

sziget 2014.jpg
A Sziget fesztivál - miután a Sziget szervezőiroda ismét díjat nyert a Europen Festival Awards-on - bejelenette az első 2014-es fellépőit: nagy nevek (Queens Of The Stone Age, Calvin Harris), feljövő előadók (Bastille), kifutó sztárok (Placebo) és idén új lemezzel visszatérő zenekar (Klaxons) az első eresztésben.

Ahogy az a nagy fesztiváloknál már megszokott, év elején beindul a nyári felhozatal ismertetése, a Sziget az első körben kilenc előadót dobott be, indulhat a méricskélés, hogy mindez kinek éri meg a legolcsóbb jegyek azonnali megvásárlását. Itt lesz a tavaly a Volton már sikerrel játszott Queens Of the Stone Age, mégpedig a nulladik napon, a sokszoros visszatérő Placebo, a magyar fesztiválkörben már szintén nem ismeretlen Calvin Harris pedig az End Show sztárfellépője lesz idén. Koncertet ad még a Szigeten 2009-ben már szintén járt Klaxons, mely sok év várakozás után éppen idén adja ki harmadik albumát. A leadben már említett idei EFA-n a legjobb reménység díját elnyert Imagine Dragons is jön a Szigetre (az ő hatásvadász, érzelmes modern rockjukat mi sajnos nem tudjuk elviselni), a Bastille egy fokkal jobb elektro-popja népszerűségét tekintve mindenképp jó bejelentés, Stromae és Laidback Luke a táncolós-elektonikus vonalat színesíti, a kevéssé ismert brooklyni Starlight Girls indiezenekar viszont kifejezetetten izgalmasnak ígérkezik.

A VOLTON KÉSZÜLT QUEENS OF THE STONE AGE-INTERJÚNK ITT OLVASHATÓ.

Jó döntésnek tűnik, hogy egy héttel csúszattuk a Sziget dátumát, hisz már most jobb neveket tudunk bejelenteni, mint tavaly ilyenkor és a kilátások is biztatóbbak” – nyilatkozta Gerendai Károly Sziget főszervező a sajtóközleményben. A Sziget 2014-ben egy héttel később kezdődik, augusztus 11-18. között zajlik majd.

Szintén a sajtóanyagot idézzük: "Nem csak időpontjában változik az idei buli, de újdonság lesz az is, hogy a 2014-es Fesztiválköztársaság „Nulladik” napján, azaz augusztus 10-én, eltérve a korábbi „bemelegítő” napoktól, nem csak egy koncert várja a nagyérdeműt, hanem teljes üzemben működve, egymás után sorjáznak majd a Nagyszínpadon a koncertek. A most napvilágra került hírek szerint ezen a napon lépnek fel például a stoner rock legnagyobb ikonjai, azaz a Queens Of The Stone Age. Ez a nap teljes árú napijeggyel lesz látogatható, azonban az ottalvós bérleteseknek erre napra nem kell majd külön fizetniük."

a Starlight Girls 7x3 című dala:

https://recorder.blog.hu/2014/01/22/elso_sziget_2014-nevek_queens_of_the_stone_age_placebo_calvin_harris_klaxons
Első Sziget 2014-nevek: Queens Of The Stone Age, Placebo, Calvin Harris, Klaxons
süti beállítások módosítása