Divat&magyar: Balint Sara Knit/Wear

2014.01.16. 16:36, Frontrecorder

balaintsaraindex.jpg

A téli hidegben különösen jól jönnek a kötött holmik, melyekhez valahogy nem szoktuk a stílusos és divatos jelzőket társítani (rénszarvasos pulcsi, ugye). Hogy ez mennyire rossz és elavult előítélet, azt bizonyítja a Balint Sara Knit/Wear is, amely a minimalizmus és a skandináv dizájn jegyében kínál meleg, kényelmes és finoman elegáns kötött darabokat a trendi mindennapokra. Divat&magyar rovatunkban a márkát a névadó alapítója, Bálint Sára mutatja be.

Magunkról: A Balint Sara Knit/Wear kombinálja a kötött anyagok adta szabad formaalakítás lehetőségeit a minimalizmussal és a képzelet végtelenségével. Öltözeteiben a városi legendák hősei és hősnői elevenednek meg. Északi népek meséiből kilépő csodalények misztikumát ötvözi a hétköznapok igényeivel, hogy aztán ruhái varázserővel ruházzák fel viselőiket a mindennapokra.
bs3.jpg
Mióta: a 2010-es téli kollekció volt az első

Kik: Bálint Sára és a BS Knit/Wear szervesen összefonódik, a kreatív feladatok nagy részét a névadó tervező végzi (koncepció, tervezés, kampányötletek), ehhez nyújt segítséget egy állandó kreatív csapat, akikkel már a kezdetek óta együtt dolgozik: Kovács Tamás fotós, Kökény Juci sminkes és Kozma Norbi fodrász a Have Szalonból, valamint Németh Zoltán Mnu, aki a grafikai elemekért, a márka arculatért felel. A menedzsment kevésbé kipróbált, sok külső segítséggel működik, legutóbb például Vigh Zsuzsival dolgoztak együtt, aki New Yorkban tanulta a szakmát és sokáig a Fashion Days-nél is dolgozott.

Kiknek: Elsősorban azoknak, akik kényelmes darabokat keresnek a hétköznapokra és csak egy leheletnyivel szeretnének különlegesebbek lenni. Elsősorban lányok számára készülnek a kollekciók korhatár nélkül.
A következő kollekcióban viszont a fiúk számára is készülnek meglepetéssel.

bs2.jpg

Mottó: Kötött divat mindenkinek, szívvel, szeretettel.

Inspirációk: skandináv design, téli természet, természeti népek kultúrája

Anyagok: recycling anyagok, természetes fonalak és anyagok (gyapjú, pamut, mohair), csont, fa, papír

Színvilág: Sok fehér. Hideg színek. Általában skandinávos a színvilág.
bs1.jpg
Egyedi jegyek: Praktikus, kényelmes darabok, oversize darabok, különleges technológiai megoldások. Sok kötött anyag. Minél kevesebb szabásvonal, ami kiemeli a kötött anyag igazi természetét.

Stílus / koncepció: Funkcionális és kényelemes darabok költőiséggel felruházva, némi könnyed eleganciával, egyszerűséggel, helyenként etno utalásokkal.

Következő kollekció: A jövő téli kollekció izgalmas lesz, tele néhány emlékezetes, letisztult formával és színnel. Nem meglepő módon a fehér és szürke árnyalatok dominálnak majd. Illetve megjelenik a kötött csipke. 

Vízió: Rövid távon egyformán sikeressé tenni az upcycled (újrahasznosított hulladék - a szerk.) anyagokból készülő esküvői ruha vonalat és a kötött kollekciókat, mindezt hasonlóan tudatosan működő márkákkal, művészekkel együttműködve. Hosszú távon közösségi élménnyé tenni az öltözködést, megszerettetni a kötött ruhákat.

Kedvenc / a márkához passzoló zene:

Legnagyobb eredmény: Az elmúlt egy évben számos neves divathéttől kaptunk meghívást, többek közt Vancouverből, Bécsből , Londonból.

Legismertebb viselő: Veres Mónika (Nika) énekesnő

Árak: 5000-től 180 000 forintig

Üzlet / showroom: BS+F3 Showroom (Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorház, Jurányi utca 1-3., a Széna tértől 3 percre). Az egyes darabok megtalálhatók a MONO Fashion-ben, a LINK Design Téreben (Árkád), a soproni Kultúrcikkben, és nemsokára nyílik az online shop, ami Facebookon keresztül keresztül lesz elérhető.

bssapka1.jpg

https://recorder.blog.hu/2014/01/16/divat_magyar_balint_sara_knit_wear
Divat&magyar: Balint Sara Knit/Wear
süti beállítások módosítása