Klippremier! Magashegyi Underground: Esőnap

2013.12.20. 10:06, rerecorder

magas.jpg

A Magashegyi Underground szimfonikus koncert dvd-vel kiegészített új lemezzel, rengeteg nyári koncerttel, Beck Zoltánnal közös klippel, sőt táncos remix-szel is jelentkezett 2013-ban, de az évzárásra is tartogatott meglepetést és megjelenést: íme egy spontán, klassz hangulatú új videó!

Az Esőnap szabadságélménye benne van a videó minden kockájában a vintage Opel Kadett Coupétől, a szikrázó téli napsütésen át, a klipben elcsattanó rengeteg csókig - nem árulunk el meglepetést azzal, hogy itt bizony száj nem marad szárazon, mégha dráma is akad a videóban. Bocskor Bíborka mesélt a forgatásról: „a klipforgatás a Barba Negra koncertünk után pár órával kezdődött, javaslatomra, mert nagyon inspirál a fáradtság szédült, zsibbadt állapota, kora reggel a Filatorigátnál találkoztunk és teljesen nomád, spontán körülmények között indítottuk a kamerát egy mezőn. Éppen ott, ahol a legjobban tetszett a kép az autó ablakán kinézve, volt néhány ló, fák, kerítés, dér és ködös napsütés. És mi, az út szélén. Aztán a Lupa-sziget felé vettük az irányt, majd Dobogókő, Shaolin falu.”

NAGY MAGASHEGYI UNDERGROUND-INTERJÚNKAT OLVASTAD MÁR?


Bíborka a klip történetéről elárulta, hogy: „a Magashegyi-klipek spontán sajátja, hogy mikroszkóp alá igyekszik tenni „érzéspillanatokat”, nem egy lineáris történetet próbálunk elmesélni. Jelen esetben Kiss Rudolf Péter rendező-operatőr instrukcióit próbáltuk teljesíteni homo ludensként Paczolay Andrissal és elkezdtünk improvizálni. A csóknak önmagában nincs története vagy elő- és utóélete. Magát a pillanatot rögzítettük, ami az akkori jelenben történt, az elő- vagy utótörténete pedig a néző privát mozija.”

A videóban az énekesnő és a másik főszereplő meglehetősen intim módon csókolóznak, azt is megkérdeztük Bíborkától, hogy ő választotta-e a partnert? „Az egész klipkészítés aurája nagyon baráti volt, volt egy elképzelésünk a karakterre, de  a rendező találta meg Paczolay Andrist, és ezért is éreztem azt, hogy az egész forgatás inkább performance jellegű volt, mert két idegen játékosként álltunk szemben egymással, teljesítve a legfőbb instrukciót, ami maga a csók volt, a klip ennek a dokumentációja.” És, hogy melyik jelenet volt a legemlékezetesebb? "Mindegyik" - szól a válasz.


az Esőnap klipje itt látható:


a Magashegyi Underground legközelebb december 28-án látható a Gödörben, Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2013/12/20/klippremier_magashegyi_underground_esonap
Klippremier! Magashegyi Underground: Esőnap
süti beállítások módosítása