Meleg fétisklubban, transzvesztitákkal, mobilra forgott az új Primal Scream-klip

2013.12.03. 17:01, rerecorder

primalscream.jpg

A Primal Scream a május közepén megjelent (és itt végighallgatható) More Light című remek albumát még az év vége előtt egy több szempontból szemelkerekítő klippel támogatja meg. A Goodbye Johnny hatvanas éveket idéző videóját Andy Warhol ihlette, egy hírhedt londoni szado-mazo melegklubban vették fel transzvesztitákkal és Bobby Gillespie-nek, a zenekar énekesének hasonmásaival, profi technika helyett iPhone-ra. Eszméletlenül kúl és művészi feslettség.

A klipet Bobby Gillespie egyik régi barátja és a zenekar nagy rajongója, a stylist és divatszerkesztő Alister Mackie jegyzi. Gillespie és Mackie épp a Rolling Stones koncertjét nézték az idei Glastonbury fesztiválon, amikor utóbbi előállt azzal, hogy lenne egy ötlete a Goodbye Johnny videójához. A Primal Scream frontembere rábólintott, holott Mackie soha nem rendezett még klipet. A forgatást egy nap alatt lezavarták az East Enden található The Backstreet nevű szórakozóhelyen, ahol a brit főváros legrégebbi meleg fétisklubja működik (belépés csak latexben vagy bőrben), két revütáncosnak öltözött travi díva, Jeanette és Dinah Lux, valamint néhány Gillespie-hasonmás szereplésével (utóbbiak az énekes védjegyének számító laza szaténingeket viselnek.) A klipet akár Andy Warhol is forgathatta volna a hatvanas években; a képi világa direkt utalás a pop art pápa híres próbafelvételeire (amiket például a modell Edie Sedgwickről csinált), illetve Exploding Plastic Inevitable elnevezésű vetítős-zenélős-performanszos happeningjeire (amikről ebben a pop-művtöris cikkünkben írunk). Az egészben a legvagányabb, hogy nem profi kamerával rögzítették, hanem iPhone-nal, a képek lo-fi analóg hatását és szemcsésségét pedig egy Super8-as filmeket imitáló app segítségével érték el. A klipben külön poén, hogy néhány pillanatig a Primal Scream Loaded című klipjéből Bobby Gillespie-t látjuk rávetítve a hasonmásaira, a végén pedig a két drag queen Madonna Erotica klipjének stoppolós jelenetét adja elő.

Az albumról elsőnek kislemezre kimásolt dal, az It's Alright, It's OK fekete-fehér klipje ugyancsak a hatvanas éveket idézi, íme:

Címkék: primal scream
https://recorder.blog.hu/2013/12/03/meleg_fetisklubban_transzvesztitakkal_mobilra_forgott_az_uj_primal_scream-klip
Meleg fétisklubban, transzvesztitákkal, mobilra forgott az új Primal Scream-klip
süti beállítások módosítása