Globálradar - Wardell

2013.11.26. 21:39, Frontrecorder

wardell.jpg

Ha van egy zenekarod, és Spielberg a neved – igen, AZ a Spielberg –, akkor kihasználod-e ennek előnyeit és ki tudod-e kerülni a negatív előítéleteket? A világhíres filmrendező két gyermekéből álló, bemutatkozó EP-jét a nyáron megjelentető Wardell látszólag megpróbál apjuk árnyékától függetlenedve boldogulni, hát vonatkoztassunk el mi is ettől a ténytől!

Megalakulás éve: 2010

Honnan: Los Angeles

Stílus: chillpop

Kiadók: Roc Nation

Olyan, mint a cukrozott Beach House

Történet: Híres ember sarja bármit csinál, azt nem fogják névértéken venni, a kivételezett származás vagy kivételezett megítélést, de legtöbbször inkább stigmát jelent. Ha Steven Spielberg két szóban forgó gyermeke, a vér szerinti lánya, Sasha (23) és örökbefogadott fia, Theo (25) a filmiparban próbálnának érvényesülni, garantáltan az lenne a keresztjük, hogy na persze, hiszen az apjuk… Ők ugyan zenekart csinálnak (na jó, Sasha egy kicsit színészkedik is, apróbb szerepeket, és igen, a papa több filmjében látható), de a családnevük súlya alól ettől még nem mentesülnek. Az elején megpróbálkoztak a személyazonosság nem felfedésének taktikájával - az első EP-jüket 2011-ben Brother/Sisterként jelentették meg, és csak a keresztnevüket hozták nyilvánosságra -, de persze hamar lelepleződtek. A két testvér egyébként egy évvel korábban kezdett el együtt zenélni, miután a több hangszeren (gitár, dob, billentyűsök és egyebek) játszó, a Yale-en tanuló Theo megkérte a húgát (aki a Brown egyetemen tanult, és egy brancsba tartozott Nicolas Jaarral), énekeljen egy dalban, amin éppen dolgozott. Ez lett az Opossum, ami a blogoszférán keresztül felkeltette az amerikai zenei szaksajtó figyelmét, és ezzel együtt a nagyobb nyilvánosság előtt „lebuktatta” a duót. Theo és Sasha ezután nevet változtatott – a Wardell Theo középső neve, egyben anyjuk, a színésznő Kate Capshaw beceneve. Theo rockzenéken nőtt fel (pl. Nirvana, The Clash), Sasha mainstream popon (Spice Girls, Britney Spears és hasonlók), a zenei ízlésük később aztán persze változott, és a Wardellben érezhetően természetes módon talált közös nevezőre: West Coast életérzéssel áthatott (Theo egyik örök kedvence a Fleetwood Mac) indiefolkos, dream popos zenéjükben a hangsúly a popon van – fülbemászó, könnyen szerethető, a báját pedig a testvéri kötelékből eredő intim atmoszféra adja. Jay-Z-t is levették a lábáról, aki az idei South By Southwestes fellépésük után leszerződtette őket a kiadójához. Első albumuk jövőre mát ott jelenik meg.

Megjelenések: The Accidental Zoo EP (mint Brother/Sister), Brother/Sister EP (még a National Anthem kis kiadónál jött ki)

Mellékprojektek: dj-zés, Sasha az arca a divattervezőként is ismert Nicole Ritche (Lionel Ritche nevelt lánya) idei ruhakollekcióinak (Winter Kate, House of Harlow 1960)

Szexepil: jópofán mutatnak együtt és szimpatikusan kezelik a spielbergségüket

Legnagyobb eredmény, elismerés: a Roc Nationhöz leszerződés.

Radarjel-erősség:.egyelőre közepes, de megugrik, amint beindul a Roc Nation gépezete.

Az első EP-jük slágere, az Opossum:

A második szám az EP-ről, Call It What You Want:

Az EP zárószáma, az Uptown Era élőben:

https://recorder.blog.hu/2013/11/26/globalradar_wardell
Globálradar - Wardell
süti beállítások módosítása