Lemezek táncoslábúaknak az albumhallgatóban

2013.11.07. 16:05, rerecorder

mia-2013-650-430.jpg

A nemrégiben Budapesten táncoltató John Talabot elkészítette mixalbumát a DJ-Kicks-nek, Lady Gaga az iTunes-on mutatta be új albumát, M.I.A. viszont egyszerűen kitette a YouTube-ra a Matangit, Nguzunguzu elkészült új EP-jével, ami már inkább minialbum, a Blood Orange, azaz a dalszerző-producerként is menő Dev Hynes pedig második albumával ezen a néven. Heti albumhallgató.

John Talabot interjút adott nekünk Budapesti fellépése előtt, akkor elmondta, hogy nyolc hónapot dolgozott ezen a mixlemezen és persze nem is csak a jogosítási folyamat miatt tartott ennyi ideig, hanem mert olyan számokat szeretett volna egymás mellé pakolni, amiket még nem sokan ismernek és jól össze is passzolnak. Szerintünk pöpec lett a végeredmény, itt lehet ellenőrizni állításunkat.

M.I.A. új albuma sokáig készült, többször el is halasztották a megjelenését, az énekesnő még azt is belebegtette, hogy maga szivárogtatja ki az anyagot, ha végre nem lesz megjelenési dátuma, úgyhogy a héten kijött album már eléggé időszerű volt és mindenki számára meg is hallgatható a YouTube-on, az három évvel ezelőtti Maya megosztottsága után ez sokkal jobban fogadott album.

Lady Gaga az iTunes Radio-n keresztül tette közzé nagy ARTPOP tézisét, ennek megfejtésére egyelőre nem merünk vállalkozni, hallgassa, aki csak tudja és meri - itt.

A Los Angeles-i Nguzunguzu producerduó már jó ideje az előremutató zenék kedvelőinek egyik kedvence, mainstream hiphopot és R&B-t csavarnak meg minden olyasmivel (UK bass, juke, reggaeton, satöbbi), amitől elcsavarodik az agyunk és nagyon furán fordul mozdul a lábunk. Skycell című harmadik EP-jük egy rakás remix és produceri munka után jött, aki már hallotta a duót, annak annyira nem, de aki nem, annak nagyon üdítő lehet. Itt üdít.

Dev Hynes a Test Icicles trió helyenként idegesítő, helyenként eredeti indie-dance-éből váltott szólókarrierje Lightspeed Champion néven és bár csinált egy kitűnő és egy rendben levő lemezt, különösebben komoly visszahngot nem váltott ki. Aztán ismét váltott, Blood Orange néven adott ki elektronikus zenékből jobban táplálkozó lemezt, amit még kisebb érdeklődés övezett, de Dev még mindig nem adta fel és jól tette, mert másoknak dalt szerző-producerként végre telibe talált Sky Ferreira Everything Is Embarrasingjéval (mások mellett Chemical Brothers, Basement Jaxx, Theophilus London közreműködésekkel edzett). Solange True EP-je 2012 végén pedig tovább tökéletesítette a receptjét, nyolcvanas évekbeli szintetikus popból, R&B-ből, gyúr hatásos keveréket, amit azóta a Mutya Keisha Siobhan néven visszatért három eredeti Sugababe is köszönt szépen (akárcsak Kylie Minouge és Britney Spears, akikkel még meg nem jelent új dalokon szintén dolgozott). Úgy látszik ez a járható út Dev számára, ettől persze még szeretne saját projektjével is sikeres lenni, így a mostani, második Cupid Deluxe című Blood Orange-lemez neves vendégektől hemzseg (Kindness, Dirty Projectors-, Friends-, Chairlift-tagok és így tovább) és ugyanolyan ellenállhatatlan pop, mint legutóbbi dalszerzői-produceri munkái. Itt máris végigélvezhető az egész:

https://recorder.blog.hu/2013/11/07/lemezek_tancoslabuaknak_az_albumhallgatoban
Lemezek táncoslábúaknak az albumhallgatóban
süti beállítások módosítása