Hallgasd meg Beyoncé új albumát!

2022.07.29. 09:38, srecorder

beyonce.jpg

Hat évvel a nagyszabású, koncepciózus, társadalomkritikus, formulákra fittyet hányó, műfajokat vegyítő és saját képre formáló Lemonade után itt a lezser, az elektronikus tánczenék fekete történetét áttekintő, de a jövőnek is irányt mutató, nagyon bulis és nagyon szexi új Beyoncé-lemez, a Renaissance.

Beyoncé 2016 óta nem adott ki nagylemezt, de az elmúlt években sem tűnt el szem elől: közös albummal oldotta meg házassági problémáit férjével, Jay-Z-vel (The Carters: Everything Is Love), készített soundtracket Az oroszlánkirály fotorealisztikus CGI-remake-jéhez (The Gift), valamint csúcsműként is értékelhető, látványban a legnagyobb blockbustereket is lepipáló coachellás koncertalbumot (Homecoming: The Live Album), legutóbb pedig a Williams testvérek apjáról szóló Richard király betétdalát, az Oscar-jelölt Be Alive-ot hallhattuk tőle. (Amelynek az Oscar-gálán vetített előadását nem más, mint Rév Marcell fényképezte.) Itt volt tehát az ideje annak, hogy korunk legpopsztárabb popsztárja újra nagylemezt adjon ki, amely a 2013-as Beyoncé és a 2016-os Lemonade kliplemezei után egy tradicionálisabb felvezetést kapott, amennyiben nem meglepetésalbumként jött ki, hanem másfél hónapja (persze: váratlanul) bejelentették a premierdátumot, majd (mindössze egy) single, a Break My Soul jelent meg róla, ami (megintcsak kissé váratlanul) a kilencvenes évek house-a előtt tisztelgett.

GYORSTALPALÓ – ISMERKEDJ MEG BEYONCÉVAL!

Ahogy az egész album is felszabadult és felszabadító tánczene, egy sokszínű, hatásaiban és főhajtásaiban évtizedeket átfogó, mégis egységes album, amit az első kritikák az énekesnő egyik legjobbjának értékeltek. Lesz mit kibontani róla a folyamatos, játékos ritmus-, műfaj- és szerkezetváltásoktól az elektronikus tánczenék klasszikusaira vagy épp alulértékelt képviselőire tett utalásokon át az izgalmas producerválasztásokig, de egyelőre csak élvezzük az afrobeat-, gospel-, r&b-, neosoul-, funk- és persze disco- és house-hatású, Donna Summert mintázó, sőt egy számban (MOVE) magát Grace Jonest is felvonultató, több mint egyórás albumot. Ami bár kliplemez, de mindegyik dala kapott szöveges videót: ezeket a YouTube-on lehet elérni.

A járvány három éve alatt megírt album egyébként egy "háromrészes projekt" első etapja, ami akár azt is jelentheti, hogy még idén érkezik egy vagy két új album Beyoncétól.

https://recorder.blog.hu/2022/07/29/hallgasd_meg_beyonce_uj_albumat
Hallgasd meg Beyoncé új albumát!
süti beállítások módosítása