Karafiáth Orsolya felzabálja saját magát - videó!

2013.11.07. 17:13, Frontrecorder

karafiath.jpg

Karafiáth Orsolya legújabb, A házikedvenc című regényéhez készült egy trailer, a videobeharangozóból pedig egy teljes zenés videoklip, amelyben az írónő folyamatosan eszik, a végén pedig magát is felfalja. A dalban egyébként Czerovszky Henriett és Legát Tibor énekel, a videóban ők is szerepelnek. 

A női fogyás-hízás lélektanát szarkasztikus humorral feldolgozó dal - "hányszor abbahagytam már és hányszor fogytam vissza, ahány nő, annyi elrettentő lázas kúra" - szövegét Karafiáth Orsolya  írta, és eredetileg a regény alapjául szolgáló musical egyik betétdala volt. Ám a szerző hangsúlyozni szerette volna, hogy a sok alapvető hasonlóság mellett mennyi különbség is van a két mű között, ezért felkérte Demeter Zoltánt - az ANEZ zenekarból is ismert zenészt - hogy készítsen egy gyors, pörgős, ütős számot belőle. A dal végső formája neki és billentyűs Papócsi Lászlónak (Kézi-Chopin, Sziámi, Vidámpark), illetve az énekesnő Czerovszky Henriettnek köszönhető, a számban rapszerű betétekkel közreműködik Legát Tibor. A cél az volt, hogy egy olyan szám szülessen, amire akár tornázni is lehet.

A klipben a könyv főszereplője, a fejezetről fejezetre egyre csak evő és hízó Orsi jelenik meg, aki egyáltalán nem élvezi sem a finom falatokat, sem az ízeket: kényszeresen zabál. A róla készült monoton képeket egy régi kamerával vették fel, míg az énekes részeket HD-minőségben rögzítették. A klip rendezője és operatőre Dala Gábor fotós volt, a vágója Vészi KrisztinaOrsit maga az írónő alakítja kövérre maszkírozva - a maszk Szilas Rita (La Masni) munkája. Az ehető mását pedig Fajgerné Dudás Andrea Júlia festő és eat art művész álmodta és valósította meg - pillecukorból.

A Scolar kiadó gondozásában megjelent A házikedvenc könyvbemutató performansza november 14-én este lesz a Danubius Hotel Gellért Zene-termében. Az eseményen Szilas Rita kifejezetten a könyvhöz tervezett ruháit is láthatják az érdeklődők.Alább viszont A házikedvenc trailer-videoklipjét látható:

https://recorder.blog.hu/2013/11/07/karafiath_orsolya_felzabalja_sajat_magat_video
Karafiáth Orsolya felzabálja saját magát - videó!
süti beállítások módosítása