Végighallgatható a megjelenés előtt álló Cut Copy-lemez és egy eufóriabomba!

2013.10.25. 16:34, rerecorder

cut copy.jpg

A Cut Copy tanulékony zenekar. A 2008-as In Ghost Colours című második lemezének ellenállhatatlan szintis slágereit a 2011-es harmadik albumon (Zonoscope) "okos", de kevésbé hatásos zenére cserélte. Hát most - a november 5-én megjelenő, de mától már végighallgatható Free Your Mind című új anyagán - olyan, mintha fogta volna a 2008-as album legslágeresebb dalait, megszorozta volna a Primal Scream-féle Screamadelicával és boldogságban úszva figyelné a zenére szintén boldogságban úszva táncoló tömeget.

CutCopy-FreeYourMind600G100913.jpgA Zonoscope viszonylagos félresiklása, "mélyebb" dalai helyett a négy ausztrál zenész visszatért ahhoz, amihez a legjobban ért, sodró slágerességű szintis-house-os-diszkós popszámokhoz, melyeknek ellenállhatatlan ütemei, kitörölhetetlen dallamai és apró, de egyediséget garantáló ötletei vannak. Ráadásul a Dave Fridmann (Flaming Lips, Tame Impala, MGMT) keverte Free Your Mind a két Summer Of Love (az 1967-es hippi és az 1988-89-es angliai rave) hatása alatt született, Dan Whitford, a zenekar fő producere ezt nyilatkozta az anyagról: "a szabadság koncepciója az, ami univerzálisan pozitív és időtlen, bármi legyen is az egyes emberek verziója erre a szabadságra, már csak az is jó dolog, hogy emlékeztethetünk másokat, vagy akár magunkat arra, hogy milyen szabadnak lenni." Ez a szabadság-érzet boldogság-eufóriával párosítva valóban átjárja a lemezt, kicsit hasonló módon, mint a Primal Scream 1991-es csúcsművén, a Screamadelicán.

A különleges, nagyméretű hirdetőtábláknál meghallgatható első dalpremier, a True Blood című tévésorozat egyik sztárját, Alexander Skarsgårdot szerepeltető remek klip (Free Your Mind), egy eltalált K-Klass-feldolgozás vagy éppen a rave-ek hajnalát idéző borítók mind mellékesek, egy olyan lemez ez, amit nagy hangerőn, jó hangberendezésen kell végighallgatni és garantált az elménk felszabadítása.

a Free Your Mind című lemez ezen a lejátszón hallgatható végig:


a címadó szám videója:


a Let Me Show You Love vizuális körítése (a fotoszenzitív epilepsziára hajlamosaknak nem ajánlott a megtekintése):

https://recorder.blog.hu/2013/10/25/vegighallgathato_a_megjelenes_elott_allo_cut_copy-lemez_es_egy_euforiabomba
Végighallgatható a megjelenés előtt álló Cut Copy-lemez és egy eufóriabomba!
süti beállítások módosítása