Magyarradar: Run Over Dogs

2013.09.30. 14:48, Frontrecorder

runoverdogsindex.jpg

Rövid időn belül két tehetségkutatót nyert budapesti rockzenekar, híres rajongókkal és figyelemreméltó friss bemutatkozó lemezzel. A Run Over Dogs első klipjét már bemutattuk, most ők mutatják be magukat Magyarradar rovatunkban. A zenekar legközelebb most csütörtökön, október 3-án játszik élőben az A38-on, az Ivan & The Parazol vendégeként.

rodcover.jpgMegalakulás éve: 2011. szeptember.

Tagok: Juhász "Maxi” Tamás – dobok, Vilczek "Vilcsekúr” Áron – szólógitár, Gál "Kapitány” Máté – basszusgitár, Czeglédi "Cece” Szabolcs – gitár, ének

Stílus: "Provokatív rock’n’roll” (gyakran gyűlik meg a bajunk a biztonsági őrökkel).

Hatások: A német Bonaparte, "QOTSA-korszak”, aztán egy hosszabb Jamie T-periódus. Régi Black Keys- és Arctic Monkeys-lemezek.

Kiadók: Nem lenne utolsó a Rekords Rekords bandái közé tartozni, de ez még gyanús, hogy várat magára.

Történet: Czeglédi Szabolcs: "Elmesélem az én szemszögemből a sztorit. Maxival úgy négy éve ismerhetjük egymást és bár ötletünk nincs honnan, de az tuti, hogy emlékezetes éjszakák és minden tekintetben borzalmas mennyiségek állnak mögöttünk. Ronival ő együtt nyomult a Siniak zenekarban, úgyhogy Vilczek úr így került a képbe. Bár a Pantera-mániája az elején elborzasztott, mára nagyon érezzük egymást. Máté, Kapitányunk a legigazabb rokkarc. A ledzepptől az utolsó desert bandáig tökéletesen tisztában van a műfaj minden elemével. Így négyen mentünk le a próbaterembe, ahol rájöttünk, hogy 'íííötsém' ez működik. Aztán az első három számunk megírása után neveztünk az R33 underground tehetségkutatójába, amit megnyertünk és ez a mostani lemez ennek a hozománya. Itt találkoztunk Németh Jucival (producer) és Bánházi Gáborral (hangmérnök). Aztán volt egy tavaszi turné a Nemjucival, nyáron pedig megnyertük az A38 Talentométer tehetségkutatóját is.”

Megjelenések: 2012. decemberében jött ki az első négy számos EP Scallywag címmel, 2013. szeptemberben jelent meg az első, Noxious Foodies című nagylemezünk.

A Scallywag EP címadó dala:

Küldetés: Amíg nem érezzük magunkat ócskának, addig nem teszünk le róla, hogy mi legyünk az első igazán híres magyar rockbanda külföldön is.

Jövőkép: Szeretnénk, ha a helyeken, ahol megfordulunk, egy pohár Captain Morgan-kólával, egy kancsó vodkaszódával és két korsó sörrel kínáljanak minket (az adagok fejenként értendők). Amúgy meg szeretnénk idén odaérni a legtöbb fesztiválra.

Mellékprojektek: A Facebook-oldalunk kezelése egy stratégiai játék, ha ezt mondhatjuk mellékprojektnek.

Szexepil: Has meg a gát.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A basszusgitárosunk kirohanása: "Basszátok meg, szeretlek titeket!” Illetve a közönségünk szeretete.

A zenekar bemutatkozó albuma teljes hosszában végighallgatható alább:


a Németh Jucival közös Our Love klipje:

https://recorder.blog.hu/2013/09/30/magyarradar_run_over_dogs
Magyarradar: Run Over Dogs
süti beállítások módosítása