Megvannak a 2014-es Glastonbury fesztivál fő fellépői

2013.09.05. 12:41, Frontrecorder

rollingstonesglasto2.jpg

Hurrá! És kik azok? Na ez az, amit egyelőre csak a patinás fesztivál alapítója és főszervezője, Michael Eavis tud. Aki annyi azért elárult, hogy húzónévnek három olyan zenekart sikerült megnyernie, melyek - akárcsak idén a Rolling Stones - még soha nem játszottak a fesztiválon. Lehet, hogy a Daft Punk? Vagy Prince? Esetleg a Depeche Mode?

eavis2.jpg"Kevés olyan zenekar maradt, amelyik még nem lépett fel a Glastonburyn, és mielőtt ezek elfogynának, szeretnék olyanokat lekötni, akik a saját kívánságlistámon szerepelnek. Azt hiszem, ez össze is jött ezzel a három zenekarral" -titokzatoskodott egy londoni díjátadón Eavis, aki 1970-ben rendezte meg először a világ mára egyik legnagyobb és legnevesebb zenei fesztiválját a saját farmján. A 77 éves Glasto-gazda azt is elárulta, hogy a 2014-es fesztivál nagy fellépőinek listája már többé-kevésbé összeállt; a headlinerek lekötése az ő reszortja, a mostani, fiatal zenekarokat egy körülbelül húszfős stáb választja ki. "Nagyon nehéz lesz megismételni az ideit, elvégre hogy lehet felülmúlni a Rolling Stonest, nem igaz? De azért nem adjuk fel és jövőre megpróbálunk még jobb programot összerakni" - ígérte Eavis. 

Rendben, de mégis ki lehet az a bizonyos három meglebegtetett, Glastonbury-szűz zenekar? A brit sajtóban persze már elindultak a találgatások, az NME a következő neveket dobta be: Daft Punk (ők amúgy 1997-ben felléptek a fesztiválon, igaz csak dj-szettel), Kanye West (róla nehezen tudjuk elképzelni, hogy Eavis szeretné, de a lánya, akinek komoly ráhatása van a programszervezésre, lehet), Rihanna (lásd mint előbb, Beyoncé után mondjuk végül is logikus lépés lenne), az idősebbek közül a tavaly a Sziget nagyszínpadára is feljutott Stone Roses, a Depeche Mode (az énekes Dave Gahan szólóban koncertezett a Glastón 2003-ban), Prince, a Fleetwood Mac, Tom Petty vagy az Eagles. Meglátjuk.

A következő Glastonbury fesztivál 2014. június 25-29. között zajlik, a jegyeket októberben kezdik árusítani.

https://recorder.blog.hu/2013/09/05/megvannak_a_2014-es_glastonbury_fesztival_huzonevei
Megvannak a 2014-es Glastonbury fesztivál fő fellépői
süti beállítások módosítása