Brian May iTunes-listavezető egy borzok megmentéséért kampányoló dallal

2013.08.31. 19:39, Frontrecorder

brianbadger.jpg

Hat hét alatt ötezer borz kiirtását rendelte el a kormány Angliában, hogy ezzel megakadályozzák a szarvasmarhákat tizedelő gümőkór terjedését, melyet a hivatalos álláspont szerint ezek a szőrös éjszakai ragadozók terjesztenek. Számosan azonban ezt vitatják és tudományosan nem tartják bizonyítottnak, köztük a TeamBadger nevű civil szervezet sem, amely az elmúlt hónapok során több tiltakozó megmozdulást szervezett a tömeges borzmészárlás megakadályozására. A szervezet egyik legfőbb támogatója és kampányarca a Queen gitárosa, Brian May, aki egy dalt is írt a borzok megmentése érdekében. Az állatok kilövése időközben (augusztus 26-án) elkezdődött (annak ellenére, hogy több mint 200 ezren írták alá az ezt ellenző online petíciót), így a már megőszült bongyor hajú zenész valószínűleg nem fogja megünnepelni, hogy a Save The Badger Badger Badger jelenleg vezeti az iTunes rockdalletöltési listáját.

A "dalt" egyébként nem May írta, az ugyanis az egyik legelső internetes mém, a Nyan Cat előképének is tekinthető, 2003-ban a világ idegeit borzoló Badger Badger Badger című, a Weebl néven ismert Jonti Picking által kreált végtelenített Flash-animáció feldolgozása új szöveggel, Queen-számokból vett gitármotívumokkal, illetve a mackós brit színész, Brian Blessed közreműködésével. A klipje pedig azt az 1980-as Flash Gordon című sci-fit parodizálja, amelynek a Queen szerezte a zenéjét:

A brit iTunes összesített 40-es listájára is felkúszó borzmentős számból készült egy rapverziója is, íme:

De ez még nem  minden: May egy rendes kampánydalt is összehozott olyan illusztris közreműködőkkel, mint Slash, a Massive Attack első lemezén is szerepelt Shara Nelson, a musicalszínésznő-énekesnő Kerry Ellis énekesnő valamint Sir David Attenborough. A Badger Swagger című raprockos dalt előadó alkalmi formáció az Artful Badger nevet viseli, amely egy remek szóvicc az Artful Dodger egykori UK garage-együttes nevének kifordításából.

Címkék: queen borz brian may
https://recorder.blog.hu/2013/08/31/brian_may_itunes-listavezeto_egy_borzok_megmenteseert_kampanyolo_dallal
Brian May iTunes-listavezető egy borzok megmentéséért kampányoló dallal
süti beállítások módosítása