Lélekbalzsamozó zene Willis Earl Bealtől és Cat Powertől

2013.08.30. 11:15, rerecorder

130827-willis-earl-beal-cat-power-coming-through.jpg

Az amerikai soul-blues énekes-dalszerző, Willis Earl Beal 2012-ben tűnt fel (már rögtön év elején, az esélyes befutókat gyűjtő listákon), aztán nem sokkal később kiadott egy egyedi soullemezt (Acousmatic Sorcery), majd úgy nézett ki, hogy kinyírta karrierjét, amikor egy hollandiai koncerten a színpadról arcon rúgott egy nézőt. Ez azonban szerencsére nem történt meg, mert hamarosan érkezik második albuma, melyről beharangozóként itt egy Cat Powerrel közös duett.

A hadsereget megjárt, hosszan betegeskedő, aztán hol mindenféle szar melókat végző, hol hajléktalanként tengődő (sőt egyszer még a brit The X Factorba is jelentkező) Beal nem könnyű eset, ahogyan Cat Power sem az, hiszen az énekesnő is hírhedt volt botrányos, részegen félig megtartott koncertjeiről, de talán közös daluk is jelzi: folyamatosan készek az önvizsgálatra és a jó útra térésre. A Coming Through című dal Willis Earl Beal XL Recordings-nál szeptember 10-én megjelenő, Nobody Knows című második lemezéről való és memphisi hangzása nem idegen Cat Powertől sem.


CAT POWER LEGUTÓBBI KLIPJÉRŐL ITT ÍRTUNK.

Ha már Memphis, a most zajló Velencei filmfesztiválon mutatják be (augusztus 31-én) a Memphis című filmet, melyben Willis Earl Beal játssza a főszerepet, egy zenéjét és saját magát kereső muzsikust, mutatjuk a film trailerét.


a Coming Through című duett:


ez pedig a Memphis című film beharangozója:

https://recorder.blog.hu/2013/08/30/lelekbalzsamozo_zene_willis_earl_bealtol_es_cat_powertol
Lélekbalzsamozó zene Willis Earl Bealtől és Cat Powertől
süti beállítások módosítása