Norvég remix és nemzetközi remixverseny Little Boots új kislemezdalához

2013.08.09. 17:38, Frontrecorder

lb.jpg

Tavaly márciusban dj-minőségben járt Budapesten, ma este a Szigeten viszont előadóként láthatjuk viszont a brit elektropop szőke kisbuciját, Little Boots-ot. A kihagyhatatlannak ígérkező koncertjét az A38 színpadról élőben streameli a fesztivál, itt nálunk pedig végighallgatható a dalszerző-billentyűs-énekesnő második albuma, illetve a következő kislemezdal egy frissiben közzétett hivatalos remixe.

A Broken Recorddal beharangozott Nocturnes című második Little Boots-album május 3-án jelent meg. A tíz dal - köztük a korábban már kiadott Shake és Every Night I Say A Prayer - producere egy kivétellel (a Simian Mobile Disco-tag James Forddal rögzített Shake) a DFA Records társalapítója, Tim Goldsworthy volt, mellé olyanok társultak be, mint Jeppe Laursen, a dán Junior Senior ex-fele (Confusion), Andrew Butler Hercules and Love Affair-vezér (All For You, de ő volt az Every Night I Say A Prayer társszerzője is ), illetve Ariel Rechtshaid (Satellite). De a dalok megírásában sem éppen kezdő partnerei voltak, hanem profi slágergyárosok: a Motorway-ben a brit Jim Elliott (pl. Will Young, Sophie Ellis-Bextor, Ellie Goulding), a Broken Recordban az amerikai Rock Mafia páros (Miley Cyrus, No Doubt, Wyclef Jean, Green Day stb.), a Beat Beatben a belga születésű Pascal Gabriel (többek közt Dido, Example, Goldfrapp Ladyhawke) és a Strangers-ben a svéd Magnus Lidehäll (lásd Britney Spears, Sky Ferreira, Kylie Minogue). A biztoskezű nemzetközi gárdával rögzített album szándéka szerint a kilencvenes évek house-zenéjét, a hetvenes évek diszkóját és a jövőbemutató elektronikát ünnepli, és alább egyvégtében meghallgatható: 

A Nocturnes következő kislemezdala az albumot záró elektrodiszkós Satellites lesz. Íme a szeptember 10-én single-ön megjelenő szárnyaló szám absztrakt vizuál kísérettel:

A dalból mások mellett a norvég space disco Lindstrom készített egy feszesebb verziót, amit körkörössége miatt akár a végtelenségig lehetne hallgatni:  

Ráadásul a dalhoz Little Boots a SoundClouddal közösen remixversenyt is hirdetett augusztus 26-i lezárással, ennek részletei és az eddig elkészült pályaművek itt találhatók. Alább pedig az albumról az All For You-t adja elő az énekesnő, saját zongorakíséretével:  

https://recorder.blog.hu/2013/08/09/norveg_remix_es_nemzetkozi_remixverseny_little_boots_uj_kislemezdalahoz
Norvég remix és nemzetközi remixverseny Little Boots új kislemezdalához
süti beállítások módosítása