Irgalom, itt egy új TV On The Radio-dal!

2013.07.31. 12:49, Frontrecorder

tvotr.jpg

Megkönyörült rajongóin a TV On The Radio és két év után most előrukkolt egy új dallal. Azt nem tudni, hogy a Mercy című szám csak egy fellángolás eredménye vagy egy új album előhírnöke, az viszont biztos, hogy David Sitek Federal Prism nevű kiadójánál jelenik meg, és itt nálunk már meghallgatható.

A brooklyni zenekar néhány nappal negyedik albuma, a Nine Types Of Light megjelenése után elvesztette basszusgitárosát (Gerard Smith 2011. április 20-án hunyt el tüdőrákban), ami ismételten pauzára tette a TVOTR működését. Idén májusban aztán ők voltak a kurátorai és a headlinerei a 2013-as All Tomorrow's Parties fesztiválnak, ahol már előadták a most közzétett Mercy című új számukat. Kyp Malone elárulta, hogy egy másik, Million Miles című dal is van a tarsolyukban, hozzátéve, hogy olyan gyorsan és könnyedén zajlottak a felvételek, hogy az kedvet csinált a további "jó munkához". Ez persze még bármit jelenthet, egyelőre maradjunk a konkrétumnál, vagyis a gitármángorlós, a szintiszólamában a korai Duran Duran-t idéző lehengerlően lendületes Mercy-nél, amely meghallgatható alább:

A rendhagyó módon a Huffington Post instagramján előreklámozott dalnak hivatalos megjelenési dátuma még nincs, annyi bizonyos, hogy a produceri életművét szinte megállás nélkül gyarapító Sitek (a közelmúltból lásd pl. a Beady Eye második albumát vagy a Yeah Yeah Yeahs Mosquito albumáról a Sacrilege című dalt) tavaly indított labele, a Federal Prism adja ki, mivel a zenekar otthagyta az Interscope-ot. A Federal Prism egyébként Sitek szerint nagyon fel fog pörögni, folyamatosan kerülnek majd ki az új zenék a kiadó SoundCloudjára és rengeteg újdonság várható erre az évre, többek közt az ő Maximum Balloon szólóprojektjének második albuma.

https://recorder.blog.hu/2013/07/31/irgalom_itt_egy_uj_tv_on_the_radio-dal
Irgalom, itt egy új TV On The Radio-dal!
süti beállítások módosítása