Beady Eye: BE (minikritika) + Start Anew? (dokumentumfilm Liamről és a zenekarról)

2013.07.03. 15:58, rerecorder

Beady-Eye-01-GQ_10Jun13_pr_b_642x390.jpg

A Beady Eye második lemezére igazi zenekarrá fejlődött, a klasszikus producerrel, a TV On The Radio-s Dave Sitekkel felvett, klasszikus lemezborítóval megjelent BE most ráadásul kapott egy lemezkészítésről, megjelenésről, zenekarról, nem utolsó sorban Liam Gallagherről szóló mini dokumentumfilmet, ami cikkünkben is végignézhető.

BE_Artwork.jpgKiadó: Sony Music

Megjelenés: 2013. június 10.

Stílus: rock

Kulcsdal: Start Anew

Nem is az az érdekes, hogy mi lett az Oasis-ből – eddig a lemezig egy korrekt, de nem kiemelkedő Noel-szólóalbum és egy felejthető, retrós Liam-vezette maradék-Oasis pótlék – hanem, hogy hogyan próbálnak karriert építeni az egykori tagok. Liamék második albumára az építkezés feltétlenül igaz, a TV On The Radio-s Dave Sitek produceri felügyeletével rögzített BE határozottan erős továbblépés az előzményhez képest - egy gond nélkül élvezhető vagány rocklemez a világ egyik legjobb énekhangjával. A demokratikusan működő Beady Eye erre a második lemezre végképp igazi zenekarrá fejlődött, Sitek produceri húzásai  (beúszó fúvósok, lassítások, szellősítések, pszichedelikus dúsítások) jobbá tették az anyagot, a kvintetté bővült társaság bátrabban kísérletezik, a rockos dalokban viszont egyszerűbben, egyenesebben rockos. Az irány megvan, de az igazán emlékezetes kategóriához még jobb dalok kellenek.

7/10

Dömötör Endre


A lemezkészítésről, megjelenésről a Noisey Films által forgatott dokumentumfilmben közelebb kerülhetünk Liam Gallagherhez, de az ex-Ride Andy Bell és Gem Archer is érdekes pillanatokat, gondolatokat oszt meg. Sok fookin'-nal spékelve, természetesen.

a Start Anew? című 27 perces doksi:


az új Beady Eye-album elsőként közzétett dala a Flick Of The Finger:


ez pedig az első kislemez, a Second Bite Of The Apple:

https://recorder.blog.hu/2013/07/03/beady_eye_be_minikritika_start_anew_dokumentumfilm_liamrol_es_a_zenekarrol
Beady Eye: BE (minikritika) + Start Anew? (dokumentumfilm Liamről és a zenekarról)
süti beállítások módosítása