Nile Rodgers újra szerencsét próbálna a Daft Punkkal

2013.07.10. 15:39, Frontrecorder

nileglasto.jpg

Nile Rodgers karrierjének naná, hogy sugárhajtású lendületet adott, hogy gitározott egy jóízűt a Daft Punk millióféleképpen feldolgozott Get Lucky-jában. Pályafutása során először, idén fellépett a Glastonbury fesztiválon a Chic-kel, amelynek élén jelenleg is turnézik. Hétfőn a franciaországi Jazz à Vienne-en játszott zenekarával, és ez amiatt érdekes, mert olyat nyilatkozott a fesztivál tévéjének, ami megugrasztja minden igazi diszkózene rajongó pulzusszámát: a tervei szerint ismét együtt dolgozna a Daft Punkkal. A hír mellé pedig van mindenféle Get Lucky-kontentünk kamuvideótól magyar remixen át promó óvszerig.

Történt ugyanis az elmondása szerint, hogy a Warner Music mesterszalag archívumában a Chic neve alatt ráakadt egy rakás eddig kiadatlan felvételre, köztük néhány szólódalára, filmzenéjére, illetve befejezetlen Chic-számokra, na és itt jön a lényeg, utóbbiakat ugyanis Rodgers szeretné készre megcsinálni, a Daft Punk pedig szívesen beszállna a dologba és "legalább egy számban" kollaborálna a gitárossal. "Ez nagyon klassz lenne, mert ők tisztelik és értik a zenémet" - nyilatkozta. De mindez sokkal jobban hangzik az ő szájából:

A Glastonbury fesztiválon idén debütáló Chic a zenekar diszkózenei alapvetései mellett a másoknak (David Bowie, Diana Ross, Duran Duran, Madonna stb.) írt slágerekből is válogatott életmű-áttekintő koncertműsorába, amely alább végignézhető:

A Chic ugyan nem játszotta el a Get Lucky-t (csak felvételről szólalt meg a koncert zárásaként), megtette azt - a Glastonbury ideje alatt több titkos fellépést is abszolváló - Fatboy Slim, ráadásul ott volt vele a színpadon a Daft Punk is (nem):

A francia duó nem sokkal ezután Stuttgartban, egy ugyancsak nem meghirdetett kerti partin játszotta el a gigaslágerét, maszkok nélkül (ha, ha és ha):

Közben nem szűnik a Get Lucky-átiratok áradata, melyekkel akár Adriát is lehetne rekeszteni. Ezt most azért mondjuk, mert az Adriai-tenger horvát partjánál, egész pontosan Pulán esedékes idei Outlook fesztivál elé készített egy remek garage-remixet a kikerülhetetlen számból az egyébként dubstepben jeleskedő magyar producer, DJ Madd:

De a végére hagytuk a legjobbat: tulajdonképpen adja magát az ötlet, hogy az alkalmi szexuális kalandokat dicsőítő dallal óvszert adjanak el, és a Durex meg is csinálta - igaz, a Get Lucky-kondom egyelőre csak reklámtárgyként terjed, így jelenleg a kiválasztott dj-k, izé, élvezhetik. Vajon mit lehet még ráhúzni erre a számra?

dpcondom.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/07/10/nile_rodgers_ujra_szerencset_probalna_a_daft_punkkal
Nile Rodgers újra szerencsét próbálna a Daft Punkkal
süti beállítások módosítása