Hoppá, újabb Presser-szerzemény híres rapper lemezén - egy LGT-szám Prodigy friss albumán!

2013.06.16. 19:35, rerecorder

prodigy alchemist.jpg

Presser Gábor dalai nagyon kapósak a héten amerikai rapperek albumain. A június 10-én megjelent Albert Einstein című Prodigy & Alchemist-lemezen az Locomotiv GT 1982-es X című albumáról A siker című második szám kötött ki - a ha nem is Kanye West ligájában játszó, de azért mind a Mobb Deep nevű zenekarával, mind szólóban - az élvonalban jegyzett Prodigy egészen friss kiadványán (az amerikai rapper Prodigy-nek természetesen semmi köze a brit The Prodigy tánczenekarhoz). A Breeze című trekkben végig ott lüktet a magyar dal alapja, és vissza-visszatér az énekhangminta is. A Kanye feat. Kóbor duettre itt a felelet a Prodigy feat. LGT párosítással. Elképesztő.

A hét második számú magyar hiphop-közreműködésére kedves olvasónk, Veress Gábor hívta fel a figyelmünket, és a héten kijött Prodigy & Alchemist lemez annyira forró, hogy még hivatalosan is streamelhető a djboot.net oldalán keresztül. Mielőtt tovább fejtegetnénk a történetet, hallgassuk meg a szóban forgó Breeze című dalt.

A Presser Gábor-Sztevanovity Dusán szerzemény az LGT 1982-es, kilencedik nagylemezéről származik (tizedik, ha beleszámoljuk az 1978-as válogatáslemezt, címe - X -  is e számításból eredhet), a hangmintában még a "hagyd, a kézjegy nem segít" szövegrészlet ismételgetését is hallhatjuk. A dalt, ahogy az egész albumot Alchemist felügyelte producerként, végig az ő által összerakott alapok szólnak. Alchemist pedig Oh No-val közös formációjával, a Gangrene-nel tavaly februárban lépett fel a Monday Session keretében az Akváriumban, belefért neki egy komoly lemezvásárlás is ekkor (ahogy a Quart interjújából kiderül), bár persze könnyen lehet, hogy már korábban birtokolta a szóban forgó LGT-lemezt.

Hogy mi jön ezután? Nem tudjuk, de aligha lesz meglepő, hogy újabb és újabb magyar hangmintákat hallunk majd vissza különböző zenékből, akár stílusoktól függetlenül is.

Itt pedig a dal eredetije, jól hallatszik, hogy szinte semmit nem kellett változtatni rajta a kicsípett részből, hogy hatásos, lassú hiphop groove legyen belőle. LGT és A siker:

https://recorder.blog.hu/2013/06/16/hoppa_ujabb_presser-szerzemeny_hires_rapper_lemezen_egy_lgt-szam_prodigy_friss_albuman
Hoppá, újabb Presser-szerzemény híres rapper lemezén - egy LGT-szám Prodigy friss albumán!
süti beállítások módosítása