Itt az új Sigur Rós-album és más újdonságok (albumhallgató)

2013.06.13. 12:13, rerecorder

sigur.jpg

A héten már volt albumhallgató-válogatás új lemezekkel, de feltartóztathatatlan az újdonságok áradása. Az "éteri", "angyali" megszólalású izlandi Sigur Rós év elején billentyűsét vesztette, de válságkezelésként elkészítette karrierje leggyorsabb lemezét, részben mert a Kveikur alig egy évvel követi a 2012-es Valtarit, részben mert a trióra fogyott tagság az eddigi legrockosabb albumával állt elő. További megjelenés előtt álló albumok a hiphopper Quasimototól, a folk-rocker Hospital Ships-től, a garázsosabb folk-rocker Mantles-től, a dalszerző-előadó John Vanderslice-tól, plusz nálunk is végighallgatható a kitűnő Italians Do It Better kiadó After Dark 2 című válogatása Chromatics-, Glass Candy- és Desire-dalokkal.

sigur kveik.jpgA Sigur Rós a 2005-ös Takk... óta helykeresést folytat, a folkosabb 2008-as lemez (Með suð í eyrum við spilum endalaust) után négy évvel kiadott Valtari ambientje sem volt annyira markáns, de a billentyűs kiválása összerántotta Jónsiékat, akik trióban gyorsan új fejezetet nyitottak. A jövő hétfőn, július 17-én megjelenő Kveikur című lemez art-rockja határozottan markáns, itt, az amazon lejátszóján csekkolható.

Madlib egyik alteregója, Quasimoto Yessir Whatever címmel ad ki egy 12 év termését összegyűjtő, kiadatlan és eldugott dalokból álló válogatást, bólogass a good-vibes hiphopra itt.

Szobaprojektből nőtt ki a Hospital Ships, garázs-rock, folk, apokaliptikus gospel kveredik rajta úgy, hogy a végeredmény leginkább a rockosabb indie dalszerző-előadókat idézi.

A San Franciscó-i garázs-rock/pop színtér ugyebár nagyon pörög egy ideje, a Mantles már régi motoros, 2009-es bemutatkozásuk után most jött a folytatás, Long Enough To Leave címmel, a pszichedelikus folk-rock felé tolódtak kissé az arányok, Pitchfork Advance-ról hallgatható a jövő héten kijövő lemez.

John Vanderslice is régi motoros már, most magánkiadásban jött ki friss lemeze, melyet a Kickstarteren előfinanszíroztatott a rajongókkal, az introspektívebb Dagger Beach itt hallható.

és akkor az After Dark 2 válogatás italo-diszkós, analóg, hűvös és szexi elektro-popos remek dalokkal itt hallgatható végig:

https://recorder.blog.hu/2013/06/13/itt_az_uj_sigur_ros-album_es_mas_ujdonsagok_albumhallgato
Itt az új Sigur Rós-album és más újdonságok (albumhallgató)
süti beállítások módosítása