Itt az új Austra-lemez, a teljes Zomby és más újdonságok (albumhallgató)

2013.06.11. 12:45, rerecorder

austra_1.jpg

A múlt heti friss lemezek-dömping után most a Zomby album második feléhez mutatunk streaming linket, van friss aranykor-hiphop Statik Selektah-tól, laza power-indie a Lemuriától, bolond avant-afrobeat a Melt Yourself Down-tól, franciaelektró-történeti áttekintés az Ed Banger kiadótól, finom, percegős elektropop a Husky Rescue-tól, plusz az ausztrál Wolfmother frontemberének, Andrew Stockdale-nek az első szólólemeze, és nálunk is teljes egészében végighallgatható az Austra pazar második albuma.

zomby.jpgA múlt héten már jellemeztük Zomby június 17-én megjelenő friss With Love című albumát a két cd-s kiszerelés első lemeze alapján, most is a második is. És olyan jó ez is.

A Melt Yourself Down neve önmagáért beszél, vagyis beteljesítő jóslat, vagyis összeolvadod magad ettől a zenétől. Szétcseszett afrobeat, nagyon izgalmas jazz punk-funk, a Helicentrics, a Polar Bear, az Acousic Ladyland és a Zun Zun Egui tagjaiból verbuvált szupergrup által. Június 17-én jön a cím nélküli lemez addig a Pitchfork Advance-on hallgatható.

A kilencvenes évek eleje volt számodra a hiphop aranykora? Pete Rock, DJ Premier, A Tribe Called Quest jó referencia? Akkor érdemes csekkolni Statik Selektah június 18-án megjelenő ötödik albumát, melyen vagy 40 rapper dumálja össze a producer nívós alapjait. Exteded Play a címe, de 63 perc hiphop-golden age, az NPR-ről.

A Lemuria nevű indie-pop trió egy hegymenettel kezdi The Distance Is So Big című harmadik lemezét, de a negyven másodperces sikoly-drone után kilencvenes évekbeli power-popos, amerikai indie zenekarokat (Weezer, Belly, Yo La Tengo) idéző, kedves énekhanggal előadott szórakoztató gitárpop szól. Az NPR-en keresztül hallható.

A Wolfmother megannyi tagcsere után lényegében áttranszformálódott a frontember, Andrew Stockdale szólóprojektjévé, ám ez a zenében olyan nagy változást nem hozott, tökös-retrós rock&roll szól a Keep Movingon is, melyet a kiadó Soundcloud-oldaláról hallgathatunk.

Idén tízéves a franciaelektró fő bástyája, a Justice-t menedzselő Busy P által irányított Ed Banger, amely fennállásának első évtizedét egy exkluzív számokkal telepakolt válogatással ünnepli. A június 10-én megjelent Ed Banger Records Vol. X-en a label legismertebb nevei (Justice, Mr. Oizo, SebastiAn, Feadz) mellett az új generáció is képviselteti magát (Boston Bun), a veterán Cassius duó pedig a 2011-ben elhunyt DJ Mehdi emlékére írt egy trekket. Az edbangelős gyűjtemény (egy szám kivételével) meghallgatható ezen a Soundcloud-oldalon.

A 2002 óta működő finn Husky Rescue negyedik albumát új tagokkal, Johanna Kalén svéd énekesnővel és Antony Bentley angol gitárossal vette fel a zenekart alapító dalszerő-basszusgitáros Marko Nyberg, a hangzásvilág azonban esszenciájában a régi: törékeny dallamokból finoman, szellősen szőtt nordikus elektro-pop. A kilencszámos The Long Lost Friend végighallgatható ezen a linken.

A június 17-én megjelenő Austra-albumra az alaptrió három új taggal egészült ki, hogy a kanadai zenekar dramatikus elektro-popja még grandiózusabb megszólalású lehessen.

az Austra Olympia című albuma teljes egészében:

https://recorder.blog.hu/2013/06/11/itt_az_uj_austra-lemez_a_teljes_zomby_es_mas_ujdonsagok_albumhallgato
Itt az új Austra-lemez, a teljes Zomby és más újdonságok (albumhallgató)
süti beállítások módosítása