Tabutéma Slava footwork trekkjének tengerparti videójában (18+)

2013.06.12. 12:47, rerecorder

Screen-shot-2013-06-10-at-3.53.58-PM-660x368.png

Az orosz-amerikai producer (és képzőművész), Slava (teljes nevén Slava Balasanov) áprilisban jelentette meg footwork és bass inspirálta bemutatkozó albumát, melynek egyik legjobb trekkjéhez, a Ciara-hangmintát használó Girl Like Me-hez most egy felkavaró, a nyugati kultúra egyik legnagyobb tabuját feldolgozó videó is készült.

Slava-Raw-Solutions.jpgSlava többféle tánczenei stílusban is beköszönt már (a hiphopos indulástól a seapunkon át a witch house-ig), de minden munkáját inkább a sokféleség, mint a letisztultság jellemezte, bemutatkozó albuma (a Raw Solutions) viszont már eklektikus összetevőkből rajzol ki egy elég letisztult Slava-style-t: sok r&b-hangmintával ékesített, house-ból, juke-ból, footworkből, bass-ből gyúrt ambiciózus munka, melyhez képzőművészről lévén szó minőségi vizuális körítés is jár. A nívós albumon és a borítón túl azonban a lemez második klipje is emlékezetes lett, a moszkvai születésű (Chicagóban felnőtt és New Yorkban élő) Slava az odesszai születésű (Los Angeles-ben élő) ukrán filmrendezővel Eugene Kotlyarenkóval rendeztette a "no you never had a girl quite like me" sort ismételgető Girl Like Me-hez.

A narratív, szépen vágott videó egy családi történetet dolgoz fel, feliratok segítik a könnyű értelmezést, ám igen súlyos kérdést feszeget. Többet elárulni vétek lenne, viszont felkavaró jelenetekre kell számítani. Talán nem nagy mellélövés arra gyanakodni, hogy a klip készítőire hatott a Dogtooth című 2009-es görög film.

2012 LEGNÉZETTEBB KORHATÁROS VIDEOKLIPJEIT PEDIG ITT GYŰJTÖTTÜK ÖSSZE.

a Girl Like Me maga nemében nagyon erős, de felkavaró klipje:


a lemez első videója, a Werk című dalhoz:

Címkék: korhatáros slava
https://recorder.blog.hu/2013/06/12/tabutema_slava_footwork_trekkjenek_tengerparti_videojaban
Tabutéma Slava footwork trekkjének tengerparti videójában (18+)
süti beállítások módosítása