Kész Damon Albarn szólólemeze, és új Blur-albumra is van esély

2013.05.28. 19:35, Frontrecorder

albarn.jpg

A tavaly újra összeállt, majd két új dalt kiadott, idén a Szigeten fellépő Blur frontembere felvette első szólólemezét, az XL kiadó főnöke, Richard Russell produceri irányításával. "Folk soul-szerű" - Damon Albarn így jellemezte az elkészült anyagot a Rolling Stone-nak nyilatkozva. Azt is elárulta, ha a nyáron össze tudják hozni, akár még egy új Blur-album is születhet.

Albarn és Russell Bobby Womack nagyszerű tavalyi albumán dolgoztak először együtt, a közös munka pedig ezúttal úgy nézett ki, hogy Russell volt a producer és felelt a ritmusokért, minden más Albarn reszortja volt. A lemeznek sem a címét, sem a várható megjelenési dátumát nem tudni, Albarn azt viszont közölte, hogy lesz szólóturné, amelyen az új dalai mellett eddigi teljes pályafutásából merít, így játszik majd Blur- és Gorillaz-számokat is.

Ami a Blurt illeti, a remélt-rebesgetett új albumra van némi esély Albarn szerint is, feltéve, ha a nyári fesztiválfellépéseik között találnak időt rá, hogy foglalkozzanak vele. "Akad néhány üresjárat, és egy hét alatt akár meg is csinálhatjuk a lemezt. Klassz lenne, ha összejönne" - mondta a Rolling Stone-nak a gyerekopera-szerzőként is brillírozó zenész.

Aki március végén egy jótékonysági gálán egykori ősellenségével, Noel Gallagherrel (és a brit rockikon Paul Wellerrel) együtt játszotta el a Blur Tender című dalát:

Címkék: damon albarn blur
https://recorder.blog.hu/2013/05/28/kesz_damon_alabarn_szololemeze_es_uj_blur-albumra_is_van_esely
Kész Damon Albarn szólólemeze, és új Blur-albumra is van esély
süti beállítások módosítása