A Sony a BMG-vel közösen pályázik a Blur és Kylie kiadójára

2013.01.08. 16:42, Frontrecorder

parlophone.jpg

Mint azt mi is megírtuk, a tavaly ősszel a Universalba beolvasztott EMI kénytelen megszabadulni több alá tartozó kiadótól. Ezek egyike a Parlophone, amelynek megszerzésére újra társul egymással a Sony és a BMG.

A UNIVERSAL-EMI EGYESÜLÉS 2012-ES ZENEIPARI ÉVÖSSZEGZÉSÜNKBŐL SEM HIÁNYOZHATOTT.

Az 1923-ban (!) alapított brit lemezcég - amely többek közt a Blur, a Coldplay, a Gorillaz, Kylie Minogue és a Pet Shop Boys kiadói otthona - a legnagyobb presztízsű és legértékesebb EMI-tulajdon, amelynek mennie kell (a további eladásra kijelölt tételek között szerepel még az Ensign, a Chrysalis, az EMI Classics és a Virgin Classics, a Mute katalógusát viszont tavaly év végén már megvásárolta a BMG).

A Parlophone-ra a hírek szerint tucatnyi induló licitál majd a hónap közepétől, így például a Warner Music, illetve Simon Fuller Chris Blackwellel, az Island Records alapítójával közösen, de a legmeglepőbb vevőjelölt a Sony-BMG vegyes vállalkozása, lévén a két cég egyszer már, 2004-2008 között egyesítette lemezkiadói tevékenységét (amelyet aztán a BMG-től teljes egészében átvett a Sony). Ezúttal azonban csupán erre az egy ügyletre szövetkeznek, s ha ők a befutók, elfelezik egymás közt az új "szerzeményt"  - amelyért a Vivendi, a Universal tulajdonosa 640 millió dollárt remél, bár elemzők szerint a végleges vételár ennél jóval alacsonyabb lesz.

EKÖZBEN A YOUTUBE-ON EGYMILLIÁRD KLIKKET VESZTETT A CSALÓNAK BIZONYULT UNIVERSAL.

https://recorder.blog.hu/2013/01/08/a_sony_a_bmg-vel_kozosen_palyazik_a_blur_es_kylie_kiadojara
A Sony a BMG-vel közösen pályázik a Blur és Kylie kiadójára
süti beállítások módosítása