Nyerj jegyet Shantel koncertjére!

2012.12.17. 12:48, Frontrecorder

shantel.jpg

(X) Ha megőrülős Balkán-parti, akkor Shantel. A német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő zenész egy év után tér vissza az A38 Hajóra, hogy végre élőben is bemutassa Anarchy & Romance című legutóbbi albumának dalait a Bucovina Club Orkestar élén. Végkimerülésig tartó táncmulatság elektronikával megtámogatott balkáni muzsikára - mivel lehet még rátenni erre? Mondjuk egy páros jeggyel, ami tőlünk megnyerhető!

shantel2012_B1.jpgA frankfurti születésű Stefan Hantel jó pár évig tolta a techno szekerét Németországban, és és ez valószínűleg így is ment volna a jól megérdemelt nyugdíjig, ha - talán bukovinai, Cernoviciből származó ősei jóvoltából - észre nem veszi, hogy a négynegyedeken szocializált fiatalokra milyen elemi hatást gyakorol egy-két ellenpontos ritmusú, rezesbandával megtámogatott balkáni muzsika. Shantel érdeklődése egyre inkább a Fanfare Ciocarlia-, Boban Markovic- és Kocani Orkestar-féle zenék felé fordult, és ezeket játszva, ötvözve némi elektronikával, megbolondítva dubbal, house-zal, hamarosan Frankfurt egyik kultikus klubestjét, a Bucovina Clubot tudhatta magáénak. A DJ köré lassan élő zenekar került, az eddig megjelent két Bucovina Club-válogatás pedig felvonultatta a műfaj legnagyobbjait, és messzire vitte a kultikus frankfurti klub hírét. És nem csak a klubokban, hiszen Shantel fellépett a Montreux Jazz Festivalon vagy a patinás North Sea-n is, ahol az egyébként decens közönség székeit félredobálva vetette bele magát a Bucovina Club klasszikus tornagyakorlatába: a páros lábbal DJ-pult felett átugrásba.

A Bucovina Club maga a balkáni őrület. Eszetlen tempójú ritmusok, szerb, bolgár, román, roma és török muzsikák némi elektronikával, programozott alapokkal megtámogatva, bővérű menyecskék, ugrálás a DJ-pult tetején, a nekivadult közönség talán még bankjegyeket is dugdos a mixerbe... Shantelnek óriási szerepe van abban, hogy a balkáni zene meghódította a klubokat, de a stadionokba és a filmekbe is betört. Ez utóbbihoz kapcsolódik, hogy Shantel állította össze a Fallal szemben rendezője, Fatih Akin A másik oldalon című négy évvel ezelőtti, Oscar-díjra nominált filmjének zenéjét.

A legutóbbi Shantel-nagylemez, a sokatmondó című Anarchy & Romanceaz év első felében jelent meg. Új lemez, új számok, viszont a régi hangulat: táncos, vigadós Balkán-parti várható az A38-on december 19-én este nyolc órától. A belépő elővételben 3000 Ft, a koncert előtt a helyszínen 3500 Ft.

A Shantel & Bucovina Club Orkestar koncertjére egy páros jegyet nyerhet az, aki

- megnyomja a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- bejelöli, hogy részt vesz a koncerten ÉS

- küld egy e-mailt Shantel tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- akit kisorsolunk.

A játékban részt vevők között 1 darab páros belépőjegyet sorsolunk ki, szerda délben. A két nyertest emailben értesítjük.

https://recorder.blog.hu/2012/12/17/nyerj_jegyet_shantel_koncertjere
Nyerj jegyet Shantel koncertjére!
süti beállítások módosítása