Kiskarácsony, gépiesítve

2012.12.10. 16:40, rerecorder

CR6005A-MA.jpg

Ha karácsony és kütyük, akkor okostelefon és táblagép, ezt ugye tudjuk. De azt is tudjuk, hogy egy slágerlistára sosem kerülnek fel a cizellált ínyencfalatok. Ennek fényében kutattunk fel izgalmas szórakoztató-elektronikai eszközöket, amik nem csak az ezüstfenyő alatt mutatnak jól. Bronzvasárnap után Tech rovatunk ajándéktippjei.

A lossless formátumok és az elszaporodó digitális megjelenések évtizedében létezik-e rafkósabb ajándék egy olyan lemezjátszónál, ami nem foglal felesleges helyet (már amennyiben nem szentségtörés zenehallgatói kontextusban feleslegről beszélni), hiszen szélessége megegyezik egy 12 inches bakelit átmérőjével, sőt, hosszban sem sokkal nagyobb, cserébe viszont őrjítően elegáns a kivitelezése? Ha szeretnénk a vinilkultusz kihalása ellen tenni, like a boss, akkor itt a lehetőség a nyitóképen látható Crosley-lejátszó jóvoltából – hoppá, és még beépített rádiót, sőt, mp3-player csatlakoztatási opciót is szorítottak a sikkes vörösesbarna foglalatba.

Ez pedig egy másik impozáns modell, a fekete kedvelőinek:crosleyCR6008A.jpgHa mégsem vagyunk azok a barázdafejek, akik mindig is akartunk lenni, meg egyébként is elment már ez a vonat, attól még a jövő követőinek szerepébe nyugodtan belehelyezkedhetünk. Ehhez az út a hivatásos trendmegmondók szerint az egyszerűsödésen és a méretcsökkenésen át vezet, és ha nem beszélnek félre, akkor a thekube2 zenelejátszót nekünk találták ki. A szingapúri gyártó szerint ez a világ legkisebb, érintésre reagáló mp3-mütyürje, amin a hangerőt például csupán annyival tudjuk le- vagy feltornászni, hogy az ujjbegyünket az aljára vagy a tetejére helyezzük. Ha pedig nem bírjuk elviselni az ezüst minimalizmust, vásárolhatunk rá színes skineket is.

theKube2.jpg

A legnagyobb elektronikai világkiállításnak számító CES-en elnyerni a legjobb innovációért járó díjat igazán nem lekicsinylendő érdem: idén ez az új Sonomax eers agybadugós fülhallgatójának sikerült. Miután ezt azzal vívta ki, hogy konkrétan a saját fülbejáratunk alakjára szabhatjuk (úgy, hogy egy tartópánt segítségével bedugjuk, majd egy kapcsoló átkattintásával szilikon folyik bele az eszközbe, ami végül megszilárdul, ezért mindig hibátlanul fog illeszkedni a fülünkbe), mi is bátran ajánljuk, mint az egyik Lehetséges Következő Nagy Dolgot az utcai zenehallgatás területén.

sonomax.jpg

Ki ne gondolt volna már arra utólag, hogy de jó is lett volna rögzíteni az elmúlt nyár meghatározó koncertélményét? A Tascam iM2W Apple-mobileszközünket rugdossa fel egy CD-minőségben rögzíteni képes sztereó felvevő szintjére, egyedül arra kell csak ügyelnünk vele, hogy a pogóközponttól adekvát távolságot válasszunk, és hogy ne próbáljuk meg abban a kezünkben fogni, amiben a sört is tarjuk.

tascam.jpg

Ha már a bevezetőnkben alapvetésnek tekintettük, hogy jön a tabletek uralma, akkor érdemes lehet eltöprengeni azon is, mit lehet kezdeni később velük – mondjuk ha egy szürke vasárnap reggel arra ébrednénk, hogy mától fogva popsztárkodásra adjuk a fejünket. A zenei alkalmazások, mint a GarageBand vagy a Korg-féle iElectribe az érme szoftveres oldalai, de szükségünk lesz olyan külső eszközök, amik szó szoros értelemben is meghosszabbítják például egy iPad lehetőségeit. Az Alesis iO Mix nevű ketyere-dokk igazi kiskirály ebben a kategóriában, hiszen általa egy hordozható stúdió kerül a birtokunkba, amivel nem csak négy sávon tudunk felvenni, de hálószobapopperekként közvetlenül gitárt is tudunk rá csatlakoztatni.

alesisiomixipadmixer.jpg

Ha pedig csak plátói szerelmet táplálunk az analóg zeneeszközök iránt, a technikai paraméterek pedig valami távoli idegen nyelvként csengnek a fejünkben, akkor sincs baj, hiszen alternatív módon is leborulhatunk rajongásunk tárgya előtt, lásd a magyar tervezőktől származó Puss Puss ruháit. Igaz, ezek csak akkor működnek, ha lányok vagyunk, vagy ha a közelünkben van lány, akire adhatjuk, de legyen bárhogyan is, régi analóg dobgépek és szintetizátorok billentyűit, potmétereit, audio bemeneteit testen viselni nem lehet más, mint szupernyerő.

pusspuss.jpg

A PUSSPUSS IS FIATAL MAGYAR DIVATCÉG, MINT AZOK, AKIKET MÁR BEMUTATTUNK – ITT.

pusspuss1_650.jpg

pusspuss2_650.jpg

pusspuss3_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2012/12/10/kiskaracsony_gepiesitve
Kiskarácsony, gépiesítve
süti beállítások módosítása