Heti Top 10: fotók Télapónak öltözött zenészekről

2012.12.06. 19:46, Frontrecorder

nirvanasanta.jpg

E heti top 10-ünk témája Mikulás napján mi más lehetne, mint a Télapónak öltözött zenészek. Megtették ezt már előttünk sokan (mint például itt), de ezt nekünk is muszáj: mi a tíz szerintünk - a kép vagy az előadó személye miatt - legvalószínűtlenebb, Mikulás ruhába bújt zenészt ábrázoló fotót válogattuk össze.

10. James Brown

Ki lehetne fankibb Télapó James Brownnál? Ez a kép a Funk Keresztapjának karácsonyi dalaiból készült 1995-ös válogatás borítója - a sors fintora, hogy Brown pont Karácsony napján, december 25-én halt meg 2006-ban.

jamesbrownsanta.jpg

 

A MIKULÁS SZEREPEL A KILLERS IDEI KARÁCSONYI DALÁBAN IS.

 

9. Jimi Hendrix

Ez a kép 1967 karácsonyán készült a gitáros legendáról Londonban - fo-ho-ho-ho-xy!

jimisanta.jpg

8. Frank Zappa

Ez az 1979-es fotó Frank Zappáról minden ilyen összeállításban szerepel, de ha egyszer tényleg kihagyhatatlan, e "műfaj" egyik örök klasszikusa. Ahogyan az egyébként Mikulás előtt két nappal, 1993. december 4-én elhunyt zenészgéniusz idevágó dalcíme is: Ne egyétek meg a sárga havat!

zappasanta.jpg

7. Phil Spector

Az őrült zeneszerző-zseni Phil Spector 1963-ban felvett egy grandiózus karácsonyi albumot (A Christmas Gift For You From Phil Spector, amelynek egy dalát két éve feldolgozta az R.E.M.), ám pont a megjelenés napján lőtték le  JFK-t...

philsanta.jpg

6. Dolly Parton

A country nagyasszonyának fénykorában bizony sokan ültek volna az ölébe, ha ő lett volna a Télap..anyó. Ez a Rolling Stone-címlapkép is abban az időszakában, 1980-ban készült.

dollypartonsanta.jpg

 

SNOOP DOGG IS SZEREPELT MIKULÁSKÉNT ROLLING STONE-CÍMLAPON, AZ ÚJ KARÁCSONYI VIDEÓJÁBAN VISZONT ANÉLKÜL IS VICCES.

 

5. Wham!

Minden idők egyik - ha nem a - legtöbbet játszott karácsonyi popdala a Wham! és az 1984-es Last Christmas,  ez pedig a kislemez borítófotója. A fotósorozatnak mondjuk nem ez a legforróbb darabja, hanem ez.

whamsanta.jpg

4. Sufjan Stevens

A beteges Karácsony-fixációjú detroiti dalnok idén kiadta a 2006-os Songs for Christmas 58-dalos folytatását, amelyeket bizarr videókkal harangozott be. Ez a vidám karácsonyi fotó viszont még 2007-ből való.

sufjansanta.jpg

3. Ian Anderson (Jethro Tull)

Karácsony Apó viseletét mintha a Jethro Tull frontemberére öntötték volna, akit ezen az 1980-as képen éppen rajtakapott egy lesifotós ajándékkézbesítés közben a segédjével. Azt már meg sem merjük kérdezni, Anderson hová dugta a fuvoláját.

ianandersonsanta.jpg

2. Matisyahu

Egy screen shot az amerikai haszid zsidó reggea-popper 2010-es karácsonyi dalából - festhet ennél valószínűtlenebbül valakin a Télapó-sapka...? 

martisyahusanta.jpg

1. The Residents

Igen, festhet. Habár a valószínűtlen helyett inkább a nyugtalanító a helyes kifejezés erre a fotóra, amely a kilétét mindig titkoló amerikai avantgárd  rock kollektíva, a Residents tagjait ábrázolja (vagy nem). Ez a kép amúgy a Santa Dog '78 kislemez borítóját díszíti.

residentssanta.jpg

https://recorder.blog.hu/2012/12/06/heti_top_10_telaponak
Heti Top 10: fotók Télapónak öltözött zenészekről
süti beállítások módosítása