Divat&magyar: Aarion

2012.10.25. 13:11, Frontrecorder

aarionvolkova.jpg

Fiatal magyar divatmárkákat bemutató sorozatunkban a Zola Jesusnak egyedi cipőkollekciót készítő JULIAKALDY után következzen a főként pólóival hódító Aarion profilja. Az egyéves fennállását nemrég megünnepelt budapesti cég esetében divat és zene kölcsönhatása a kiindulópont; terveztek zenekari pólót a Volkova Sistersnek, cuccaikat egyaránt hordja hazai underground dj és amerikai HC-csapat.

AARION CLOTHING BUDAPEST

Magunkról: Pillanatnyilag a kínálatunk különböző szabású és mintázatú pólókból, trikókból és kiegészítőkből (hátizsák, símaszkká alakítható kötött sapka) áll, melyet az idei őszi/téli kollekcióval tervezünk szélesíteni.

Mióta: 2010 vége óta dolgozunk a márkán, az első kollekció 2011 nyarának legvégén jelent meg, innen is szeretjük datálni magunkat.

Kik: Király Marci (pénzügyek és az értékesítés), Kiss Máté (képi és arculati megjelenés), Márkus Dani (gyártás, a kommunikáció). A munka kreatív része mindhármunkat érinti, a munkamegosztás folyamatosan változik.

Kiknek: Próbálunk minél inkább specifikus vevőkört megcélozni, ezért is limitáljuk a termékeinket meglehetősen alacsony példányszámra. A vásárlóink legnagyobb része a 16-28 éves városi korosztályból kerül ki, akik érdeklődnek a kortárs hazai tervezők termékei iránt és nem utolsó sorban hajlandóak áldozni is rá.

Mottó: "Long live Sasha Grey" vagy "Budapestről, kézzel"

Inspirációk: Legtöbbet talán a popkultúra (underground és mainstream egyaránt) és a divat interakcióiból merítünk. Ezekről próbáljuk meg lekapargatni a fölösleges sallangokat, hogy aztán remélhetőleg valamilyen szinten időtálló dolog születhessen.

Anyagok: Mivel egyelőre nagyrészt pólókból, trikókból áll a kínálat, így természetesen az itthon elérhető legjobb minőségű pamut. Ezeket fogja remélhetőleg kiegészíteni a farmer és különböző vászon anyagok, ahogy bővül a kínált termékskála.

aarion2.jpg

Színvilág: Fekete, fehér, szürke, esetleg kék, zöld - kevésbé a színekkel, inkább a mintákkal, szabással, anyagokkal operálunk.

Egyedi jegyek: Az ujjánál nagyon kivágott trikóhoz már elég sokan kötnek minket.

Stílus / koncepció: Olyan hordható és árban is elérhető (egyelőre férfi) ruhák és kiegészítők készítése, amelyek egyszerűségükkel, letisztultságukkal és minőségükkel könnyen illeszkednek a kortárs városi divat világába. Szeretnénk olyan brandet létrehozni, amely nem csak az adott korban és helyen tud érvényesülni, hanem akár éveken át megbízható darabját képezi bárki ruhatárának.

Következő kollekció: Várhatóan szélesedik a paletta, az pólók mellett elsősorban ingekkel és vékonyabb pulcsikkal, kabátokkal.

Kedvenc / a márkához passzoló zene: A kísérleti elektronikán át a nu-discóig, poszt-HC-tól az indie-ig rengetegféle zenét hallgatunk.

Legnagyobb eredmény: Az elmúlt és egyben első évünkre mindhárman ugyanannyira büszkék vagyunk.

Legismertebb viselő: TMX, Oltai Kata, Benus Dani, Val Saucedo (a Loma Prieta San Francisco-i Loma Prieta HC-zenekar tagja)

TMX ÉS MÉG TÖBB MUTATÓS FIATAL ZENÉSZ A RECORDER ELSŐ DIVATANYAGÁBAN!

Klipdal a Loma Prieta legutóbbi albumáról:

Összeállította: Forrai Krisztián

https://recorder.blog.hu/2012/10/25/divat_magyar_aarion
Divat&magyar: Aarion
süti beállítások módosítása