Miles Davis exnejének dalához nyúlt Iggy Pop

2012.09.10. 18:19, recordernews

bettyiggy.jpg

"Áttúrjuk a lemezesládákat, hogy ne neked kelljen"  szól a mottója az újrakiadásokra szakosodott seattle-i Light In The Attic Recordsnak, ami éppen most lett tíz éves, és nem bízta a véletlenre a tisztességes ünneplést. A jubileumra ugyanis kiadnak egy csomó színes 7 inches kislemezt, a lemezek egyik oldalán egy eredeti, általuk leporolt és pesztrált dallal, a másikon egy feldolgozással, a szériát pedig egy igazi bombával kezdik, az If I'm In Luck I Might Get Picked Up-pal.

IGGY ÉS A BEST COAST ÉNEKESNŐJÉNEK DUETTJE? IGEN, ILYEN IS VAN.

Ezt a dalt attól a Betty Davistől lehetett hallani 1973-ban, aki mostoha módon leginkább csak mint Miles Davis felesége vonult be a zenetörténelembe (igaz, azt mindenhol említik, hogy a mesterre elementáris hatást gyakorolt azáltal, hogy összehozta őt Jimi Hendrixszel és Sly Stone-nal, ekkor kerültek be az elektronikus elemek a repertoárjába), pedig ez a túlfűtött funk mindent elárul az elsősorban modellként dolgozó Betty előadói tehetségéről.

A kiadó a dal feldolgozásához most összeboronálta a los angeles-i Zig Zags zajpunk együttest Iggy Poppal, a kellőképpen mocskos végeredmény pedig meghallgatható a SoundCloudon. És hogy honnan jutottunk idáig, azt azért megmutatjuk fotón is íme Betty, egyike a hetvenes évek legkéjsóvárabb funk hercegnőinek:

Betty-Davis-Photo1.jpg

https://recorder.blog.hu/2012/09/10/miles_davis_exnejenek_dalahoz_nyult_iggy_pop
Miles Davis exnejének dalához nyúlt Iggy Pop
süti beállítások módosítása