Lemeztáska – Dombi Tibor (Wyrfarkas)

2012.08.19. 16:50, rerecorder

dombi_SZM_8443.jpgLemeztáska rovatunkban most a sport és zene tematikához kapcsolódó szereplőket válogattunk, először lássuk a debreceni válogatott labdarúgó Dombi Tibor kedvenceit. Dombi a Debreceni VSC jobbszélsőjeként többszörös magyar bajnok és kupagyőztes (az 1973-as születésű focista még mindig tagja a csapat bő, 33 fős keretének). A labdarúgás mellett azonban zenészként is aktív, a Wyrfarkas nevű rockzenekar dobosa, amelyben egykori debreceni csapattársa Sándor Tamás a basszusgitáros. A Bombázó becenevű dobos-csatár kedvenc zenéiről vallott.

- Kedvenc album a gyerekkorból?

Accept -Balls to the wall (1983).jpg- Gyerekkoromban, a nyolcvanas években falun, ahol én nőttem fel, nem volt sem hanglemezbolt, sem hanglemez. Az első másolt kazetta, ami a kezembe került az Accepttől a Balls To The Wall (1983) volt, ötödik-hatodik osztályos lehettem. Nagyon sokszor meghallgattam. A címadó dal volt a kedvencem. Ezután az Iron Maident ismertem meg, a Seventh Son Of Seventh Son (1988) című lemezzel. Erről meg a Can I Play With Madness lett a kedvencem, rongyosra hallgattam. Aztán megismertem Sándor Tomit és az ő bátyja igazi rocker volt, tőle kaptunk rengeteg zenét. Azóta se tértem el a keményebb rockzene és metál világától.

- Előadó, aki zenélésre inspirált?

- Axl Rose és Slash voltak az igazi sztárok nekem. Slash miatt kezdtem el léggitározni, de igazából mindig is a dobosok tetszettek, csak őket nem nagyon mutogatták (nevet). Fejes Tomi, a Tankcsapda dobosa beszélt rá, hogy vegyek egy dobszerkót. Azt mondta, hogy nem olyan nagy dolog dobolni. Különösen úgy, hogy tőle vettem a cuccot és jól átbaszott (nevet). De aztán vettem tőle egy másik dobot is, amin a 2004-es Főnix csarnokos bulin játszott, ez a szerelés már ki fog tartani mellettem örökre.

- Kedvenc szombat esti lemez?

AC_DC.jpg- Nincs ilyen nekem, hogy szombat esti zene. Tankcsapda, Metallica, Guns N' Roses, AC/DC, Slayer, Sodom, Anthrax, Megadeth, Accept, Iron Maiden, Running Wild, Manowar, Motörhead, Ozzy, Judas Priest, satöbbi. Ezek azok a zenekarok, amik bármikor jöhetnek.

- Kedvenc zene utazáshoz?

- A buszon, amikor megyünk egy idegenbeli meccsre, akkor is a felsoroltak valamelyikét hallgatom.

- Kedvenc zene edzéshez?

- Edzés előtt sem szoktam mást hallgatni. A csapat 95%-a diszkós, így az öltözőben nem is figyelek a zenére.

- Bűnös örömök dal?

- Nem szoktam hisztizni, ha másokkal vagyok és mást hallgatnak, de én csak metált hallgatok és egyiket sem tartom cikinek.

- Kedvenc zene szex után?

- Szex után sincs állandó zeném, inkább hazamegyek (nevet).

- Kedvenc zene fellépés előtt?

Wyrfarkas1.jpg- Fellépés előtt a saját felvételeinket hallgatjuk, hogy el ne csesszük a koncertet (képünkön a Wyrfarkas zenekar - a szerk.).

- Kedvenc dobos?

- Fejes Tomi a kedvenc dobosom. Nem csak azért, mert a barátom, de azt is nagyon szeretem, ahogy látványosan játszik. Na jó, persze elfogult is vagyok vele.

- Kedvenc magyar lemez?

- Tankcsapdától az Agyarország.

- Kedvenc magyar dal?

- Nem tudok egyet mondani, de az biztos, hogy mind a Tankcsapdától van: a Jönnek a férgek, az Agyarország és az új nóta, a Mi a fasz van?! is mind tökéletes.

- Minden idők legjobb albuma?

- Még a mai szemmel is nagyot szólt a Metallica fekete albuma (az 1991-es Metallica – a szerk.), és a Guns N' Roses két dupla nagylemeze a Use Your Illusion I-II. Talán ezeket mondanám.

- Kedvenc friss lemezek?

sodom.jpg- 2012-ben eddig a Kreator friss lemeze, a Phantom Antichrist a kedvencem, de a tavalyi évből is tudok olyat mondani, ami kiemelten tetszett, a Sodom In War And Pieces című albuma.

- A koncert, ami megváltoztatta az életed?

- Életem első Tankcsapda koncertje, de ugyanez igaz arra, amikor először láttam az AC/DC-t és amikor először láttam élőben a Metallicát. Őket azóta többször is megnéztem külföldön is mindenfelé. De még az is emlékezetes koncert volt, amikor vagy 14 évesen elmentünk Sándor Tomival megnézni a Moby Dicket Debrecenben. Először féltünk bemenni, de aztán kint még félelmetesebb arcok ácsorogtak, úgyhogy inkább bementünk.

- Mi a legfőbb hasonlóság a profi sportolók és a félprofi zenészek világa között?

- Hogy fél gőzzel egyiket sem lehet csinálni, még úgy sem, hogy a zenélés csak hobbi.

- Mi a legfőbb különbség a profi sportolók és a félprofi zenészek világában?

- Talán az, hogy a zenélésbe, a rockzenei életmódba több pia belefér, a sportoláshoz viszont lényegesen többet kell pihenni, nyugodtabb életet kell élni.

lejegyezte: Dömötör Endre


a Wyrfarkas és a Mindenki osztja az észt című dal:

https://recorder.blog.hu/2012/08/19/lemeztaska_dombi_tibor_wyrfarkas
Lemeztáska – Dombi Tibor (Wyrfarkas)
süti beállítások módosítása