DJ SaBBo

2012.02.17. 16:36, rerecorder

Sirály, 2012. február 18.

A GhettoBazaar szervezésében egy félig magyar, félig jemeni származású, izraeli DJ-producer, Ronen Sabo, azaz SaBBo látogat Budapestre, hogy bazári global basst adjon talpalávalónak. A tel-avivi DJ szerteágazó érdeklődésébe belefér a helyi hiphop/soul színtér producerként való egyengetése, a Soulico kollektíva tagjaként készített mixtape-et a Diplo-féle Mad Decentnek, a kvartett Exotic On The Speaker című 2009-es lemezén Ghostface Killah és Rye Rye társaságában dolgozott, Kutimannel nu jazz körökben otthonos, jamaicai évei alatt pedig komoly helyi szereplőkkel működött együtt: összejött neki pár szám Damien és Stephen Marley, T.O.K. vagy épp Burro Banton mellett. Sajátos hangzásvilága is a dub/reggae felől indul, abba olvaszt mindenfélét a globáltánczenei színtér aktualitásaiból (moombahton, 3ball) és keveri meg azt elektronikus tánczenei elemekkel (bass, dubstep, juke).

Ezt a sajátos megszólalást deepatonnak hívja, ahogy az tavalyi második EP-jének, a Generation Bass-nek készített SaBBo "Deepaton" EP-nek a címében is szerepelt. Legújabb szerzeményeiben is ezt a vonulatot mélyíti tovább, remixeivel pedig továbbra is sokfelé kalandozik, és ez az eklektikus kalandozás szintén várható szombati DJ-szettjében.

A belépés ingyenes!


(SaBBo saját munkáit összefoglaló exkluzív mixe – melyet a bulit szervező Ghetto Bazaarnak készített itt hallgatható meg.)

 

http://soundcloud.com/sabbo
http://www.ghettobazaar.com

SaBBo legfrissebb remixe, melyet DJ Mellownak készített a Belgica Esta Picao!-ból:

Címkék: sirály sabbo
https://recorder.blog.hu/2012/02/17/dj_sabbo
DJ SaBBo
süti beállítások módosítása