Beck Zoltán, Bérczesi Róbert és Kollár-Klemencz László – ismét kortárs költőkkel (koncertvideók)

2011.12.21. 10:03, -recorder-

A magyar dalszerző-gitáros-énekesek és kortárs költők kollaborációjára épülő Rájátszás című rendezvénysorozatról már többször mutattunk videókat itt a Recorderen: Beck Zoltán (30Y), Bérczesi Róbert (Hiperkarma, Biorobot) és Kollár-Klemencz László (Kistehén) áprilisban a Petőfi Irodalmi Múzeumban, augusztusban pedig a Millenáris Park szabadtéri színpadán adtak elő hazai poétákkal közösen alkotott vagy átalakított dalverziókat. Legutóbb, december 6-án a Millenáris Fogadóban is ugyanaz a három költő volt velük, mint nyáron, és ugyanazokból a közös művekből is elhangzott néhány, ám ezúttal a műsor végén megkavarták a már bevált párosításokat: Kollár-Klemencz László (aki egy hónappal korábban a Litera magazin születésnapi buliján már Kemény István verseivel is kipróbálta magát) Karafiáth Orsolya partnereként lépett fel, Beck Zoltán párja Erdős Virág lett, Bérczesi Róbert pedig Háy Jánost kapta alkotótársnak (bár kettejük közös előadása végül mégsem valósult meg, a két összetevőt külön-külön megmutatjuk). A Rájátszás – Költők vs. Zenészek est új párosításairól készült remek minőségű koncertvideók itt láthatók.


Karafiáth Orsolya A szerető dala című szövegét Kollár-Klemencz László zenésítette meg – ennek a Kistehén-verziója a művésznő 2008-as Maffia-Klub CD-jén már hallható volt:


Beck Zoltán Azt hittem, érdemes című dalára Erdős Virág írt új szöveget:

a karácsonyfaizzókba öltözött Beck Zoltán a Karácsony... című Erdős Virág-vers 2011-es verzióját tankcsapás balladaként énekelte, 2:40-től egy Coca Cola-reklámdalbetéttel a végén:


Bérczesi Róbert egy szál gitárral adta elő a Dob+basszus című Hiperkarma-slágert...

..amire Háy János írt új szöveget, egy negyvenes évei végén járó nő szexuális életéről...

… ám ezt Bérczesi inkább nem énekelte el.
 

http://www.millenaris.hu

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/12/21/beck_zoltan_berczesi_robert_es_kollar_klemencz_laszlo_ismet_kortars_koltokkel
Beck Zoltán, Bérczesi Róbert és Kollár-Klemencz László – ismét kortárs költőkkel (koncertvideók)
süti beállítások módosítása