Utolsó utáni R.E.M.-kislemez karácsonyra

2011.12.20. 13:18, -recorder-

Ahogy egyszerre tettük közzé az R.E.M. legelső és legutolsó felvételeit (az előkerült 1981-es demót és a novemberi búcsúválogatás három új dalát), a Radioheadtől is egy időben mutathattuk meg itt a Recorderen a legrégebbi és legfrissebb kiadványt (az 1986-os On A Friday demó pár számát és a TKOL RMX 8 remix-EP-t), majd ez utóbbi párosítást még egyszer megismételhettük (a '86-os demó nyitódalával és a kiadatlan Supercollider videóval). Most a Radiohead és az R.E.M. egyszerre jelentetett meg egy-egy kislemezt, de míg Thom Yorke-ék csalódást okoztak azzal, hogy The Daily Mail és Staircase című dalaikból nem készítettek rendes stúdióverziót, hanem a From The Basement tévéműsorhoz rögzített élő felvételeket tették az új kiadványukra (csak kép nélkül), addig Michael Stipe-ék karácsony alkalmából publikált két koncertfelvételének szívből örülhetünk, hiszen már mindenki azt hitte, hogy a We All Go Back To Where We Belong lesz az utolsó R.E.M.-kislemez.

Amint azt a tavalyi Christmas (Baby Please Come Home) kapcsán is említettük, az athensi zenekar 1988 óta minden évben szolgált rajongói klubja számára egy-egy karácsonyi kiadvánnyal, s bár az együttes feloszlásával együtt ez a hivatalos fan club is megszűnik, az utolsó ajándék kislemezt még kipostázzák a tagoknak. Az utolsó R.E.M. Fan-Club Holiday Single-re már nem friss felvétel került, hanem két koncertdal a legutolsó turnéról: az A-oldalra tett Perfect Circle a 2008. augusztus 30-án rendezett londoni fellépésről való, a B-oldalra pedig a november 18-án Mexico Cityben adott utolsó koncert utolsó előtti dala, a Life And How To Live It hallható – és ez a legutolsó R.E.M.-kislemez itt a Recorderen is meghallgatható.

a két koncertdalt képpel együtt is meg tudjuk mutatni: íme, a Perfect Circle az elrontott kezdéssel együtt...

… és a legutolsó R.E.M.-koncert teljes ráadásblokkja (Supernatural Superserious, Losing My Religion, I Believe, Country Feedback, Life And How to Live It, Man On The Moon)

www.remhq.com

összeállította: Déri Zsolt


és ha már megemlítettük, hát álljon itt az új Radiohead-kislemez két élőben felvett száma is:

https://recorder.blog.hu/2011/12/20/utolso_utani_r_e_m_kislemez
Utolsó utáni R.E.M.-kislemez karácsonyra
süti beállítások módosítása