Lana Del Rey: Born To Die (videoklip) + Summertime Sadness (koncertfelvétel)

2011.12.15. 07:30, -recorder-

Lana Del Rey – vagyis Lizzy Grant – a 2008-as Kill Killtől a 2011-es befutást hozó Video Gamesig maga vagdosta össze videóit mindenféle talált képanyagból, ám most végre megkapta élete első profi videoklipjét! Már októberben, az első Lana Del Rey-túladagolás cikkünkben leírtuk, hogy a Born To Die lesz a következő klip és a 2012 elejére várható album címe is, sőt bemutattunk egy közös fellépést Yoann “Woodkid” Lemoine videórendező-énekessel, majd a novemberi második nagy összeállításban már a szóban forgó új dalt is meg tudtuk mutatni koncertváltozatban, aztán december elején megjött belőle a briliáns stúdióverzió is, most pedig végre itt a Lemoine által rendezett klip is, egy széttetovált rosszfiúval és két tigrissel, francia kastéllyal, sportkocsival és éjszakai országúttal, égő spanglival és egyéb tüzes dolgokkal – és persze a szuperelegáns Lanával és túlzó gesztusaival. A pazar videó mellett bemutatjuk a dal múlt heti élő előadását a legendás hollywoodi Chateau Marmont hotelből egy rövid kliptémájú interjú kíséretben (ezek piros-zöldeskék szemüveggel 3D-re átkapcsolva is nézhetők), továbbá egy Summertime Sadness című vadonatúj dalt is, melynek élő ősbemutatóját szintén a múlt héten rögzítették.

Íme, a Born To Die hivatalos videoklipje:

a Born To Die élő előadása december 9-én a hollywoodi Chateau Marmont hotel medencéjének partján, a Mulberry divatcég által szervezett rendezvényen:

a medenceparti Mulberry Session keretében előadott másik dal, a Video Games:

Lana Del Rey a medenceparton a Video Games című klip összeállításáról mesél:

Tudom, hogy nem érdekel titeket. De kurvára szeretni fogjátok, ha majd megjelenik az albumon” – a Summertime Sadness című új dal ősbemutatója a New York-i Bowery Ballroom színpadán december 5-én:


www.lanadelrey.com
www.yoannlemoine.com

összeállította: Déri Zsolt

.

 

https://recorder.blog.hu/2011/12/15/lana_del_rey_born_to_die_videoklip
Lana Del Rey: Born To Die (videoklip) + Summertime Sadness (koncertfelvétel)
süti beállítások módosítása