Noel Gallagher's High Flying Birds: AKA... What A Life! (videoklip) + Let The Lord Shine A Light On Me

2011.10.07. 13:08, -recorder-

A néhai Oasis együttes főnöke, a brit dalszerző-gitáros-énekes Noel Gallagher valóságos kis Americana filmfantáziával vezeti fel az október 17-én megjelenő Noel Gallagher's High Flying Birds albumot: a beharangozó The Death Of You And Me és If I Had A Gun... videók után most az eddigi legslágeresebb kislemezdalhoz, a táncos lüktetésű AKA... What A Life!-hoz is elkészült a klip, egy nyolcperces kisfilm, mely onnan folytatódik, ahol a már említett The Death Of You And Me végződött: a Noel által vízbe lökött pincérnő beszáll a vadnyugati cirkuszkocsiba. Ahol nem más várja, mint egy Russell Brand alakította démoni figura. Akit két nőstényördög is szolgál. Még jó hogy a történet kronológiáját tekintve – eddig legalábbis – legkorábbi helyet elfoglaló If I Had A Gun... klipből kiderült, hogy Noel egy titokzatos tiszteletes, vagyis a jó oldalon harcol! És ennek a mostani klipnek a végén már nincs „folytatása következik” felirat. Szóval úgy tűnik, hogy egy trilógiát láttunk. Mindenesetre most itt a záródarabja – és bár a YouTube-on publikált kisfilmet a hivatalos beállítás szerint csak a Nagy-Britanniában és Íroszágban élő rajongók láthatják, itt a Recorderen mégis meg tudjuk mutatni olvasóinknak. Sőt az előző kislemezdalok B-oldalas számai (The Good Rebel, I'd Pick You Every Time) mellé most az AKA... What A Life!-hoz tartozó bónuszdalt, a Let The Lord Shine A Light On Me-t is közzétesszük.

az AKA... What A Life! kisfilmje, melyet ezúttal is Mike Bruce és Blake West rendezőpárosa jegyez – a filmen belül maga a dal 3:30-tól 7:45-ig tart: 

a Let The Lord Shine A Light On Me című B-oldalas dal:


ráadásként megmutatjuk, Russell Brand milyen remekül alakít pojáca rocksztárt: íme a Get Him To Te Greek (Felhangolva) című 2010-es film pár betétdala, élen az egészen briliáns The Clap (A tripper) című számmal

itt pedig Russellt szintén az Infant Sorrow nevű fiktív zenekar vezérének, Aldous Snow-nak a szerepében láthatjuk a 2008-as Lepattintva című film egyik erősen Oasis-hangzású betétdalával:

http://www.noelgallagher.com

összeállította: Déri Zsolt

 

Címkék: oasis noel gallagher
https://recorder.blog.hu/2011/10/07/noel_gallagher_s_high_flying_birds_aka_what_a_life_videoklip
Noel Gallagher's High Flying Birds: AKA... What A Life! (videoklip) + Let The Lord Shine A Light On Me
süti beállítások módosítása