Stephen Malkmus And The Jicks: Mirror Traffic – a teljes album!

2011.08.16. 18:02, -recorder-

A dalszerző-gitáros-énekes Stephen Malkmus 1999-ben, 33 éves korában oszlatta fel Pavement nevű együttesét, amely az egyik legmeghatározóbb zenekar volt a kilencvenes évek amerikai indie gitárzenei színterén. A 2000-es években szólókarrierbe kezdett, albumai hol saját nevén, hol Jicks nevű kísérőzenekarával közös produkcióként láttak napvilágot. A maga nemében slágeres 2001-es címnélküli első szólólemeze után hullámzó színvonalú kiadványok jellemezték munkásságát (Pig Lib – 2003, Face The Truth – 2005, Real Emotional Trash – 2008), de a Pavement 2010-es újjáéledése és nosztalgikus turnéja után a sorban ötödikként kiadott Malkmus-album ismét végig erősre sikerült. A Mirror Traffic sok összetevőből (power-popból, zajos punkból, hatvanas évekbeli pszichedelikus folkból) gyúrt rockzenéje végig élvezetes, minden korábbi szólólemeznél fülbemászóbb, sőt az anyazenekar minőségétől sem esik messze. És az sem mellékes, hogy nagyon szépen rögzített albumról van szó: egy régi harcostárs és nagy Pavement-rajongó, Beck volt a korong producere! Az új Stephen Malkmus And The Jicks-lemez 2011. augusztus 22–én kerül a boltokba, de itt a Recorderen már most – a megjelenés előtti héten – meghallgatható teljes egészében.

A Mirror Traffic című album anyaga itt hallható – a dalsorrend a lejátszó jobb felső sarkában a három vízszintes csíkra kattintva olvasható:

Stephen Malkmus az új album első két dalát, a Tigerst és No One Is (As I Are Be)-t énekli egy szál akusztikus gitár kíséretével egy párizsi grundon, 2011 júliusában:

http://stephenmalkmus.com

összeállította: Dömötör Endre

https://recorder.blog.hu/2011/08/16/stephen_malkmus_mirror_traffic_a_teljes_album
Stephen Malkmus And The Jicks: Mirror Traffic – a teljes album!
süti beállítások módosítása