„Tisztára mint egy meleg szappanopera!” – ma este összeolvad az Óriás és az Isten Háta Mögött

2011.07.27. 14:44, -recorder-

Az Isten Háta Mögött és Óriás együttesekről már jó ideje testvérzenekarokként beszélhetünk, főleg hogy egy ideje már nem csak egy szem Egyedi Péter jelenti a közös pontot, hanem két tag is közös bennük: a korábban trióban alkotó Óriáshoz az IHM-dobos Hortobágyi László csatlakozott billentyűsként, és a tavalyi Példák hullámokra album már ebben a hivatalossá vált négyfős felállásban készült. A két kvartett többször játszott már egymás után, azonban ma éjszaka – július 27-én este 10-től az A38 Hajó koncerttermében – a hat zenész egyszerre lesz jelen a színpadon. „Együttes intimitás, teljes összefonódás, egymás farkába harapás” – foglalta össze a különleges szextett felállású koncert lényegét Egyedi (aki az Óriás alapító-gitáros-énekes-frontembere és az Isten Háta Mögött basszusgitárosa is egyben), de aztán a Recorder kérésére kissé bővebben is kifejtette, mire számíthatunk ma este a több mint két órás műsorban.

Már sok-sok évvel ezelőtt megkezdődött egy határozott közösködés a két zenekarom között. Volt ugye, hogy barátok lettünk Tomival (Pálinkás Tamással, az Isten Háta Mögött gitáros-énekes frontemberével – a szerk.), aztán beugrottam fél évre az IHM-be, és mindenkivel barátok lettünk. Aztán állandó tag lettem. Aztán Laci állandó billentyűző vendég lett az Óriásban, és ő is összebarátkozott mindenkivel. Aztán ő is állandó tag lett. Aztán elkezdtünk sokat együtt játszani, és mindenki összebarátkozott mindenkivel... Tisztára mint egy meleg szappanopera! Na, de aztán jött az ötlet, hogy legyen ez a következő koncert egy kicsit különlegesebb... Hogy ne az egyik váltsa a másikat, hanem csináljuk meg együtt, de tényleg EGYÜTT. És erre mindenkinek felcsillant a szeme! Kihívás volt kitalálni az ívét, meg hogy hogyan álljunk fel, technikai dolgok, ilyesmi, meg a másik része, hogy ki mit csináljon a másik dalaiban, mik legyenek a közösek, mik legyenek másképpen prezentálva... de minden percét bírtuk a készülődésnek. Szóval izgatottság van, várjuk, szerintünk fasza lesz!

Aki nem a Tinariwen ZP-fellépése után siet át az A38-ra, hanem már 9-re megérkezik a hajóra, még egy remek előzenekart is kap: Egyediék előtt – ahogy már a Példák hullámokra novemberi A38-as lemezbemutató koncertjén is – ezúttal is a Konyha együttes lép fel.

A belépő 500 forint.

http://www.oriasbudapest.hu
http://www.istenhatamogott.hu
 

 

https://recorder.blog.hu/2011/07/27/orias_az_isten_hata_mogott
„Tisztára mint egy meleg szappanopera!” – ma este összeolvad az Óriás és az Isten Háta Mögött
süti beállítások módosítása