VOLT Fesztivál

2011.06.28. 12:00, -recorder-

Sopron, 2011. június 29–július 2.

Június-július fordulóján már javában zajlik a fesztiválszezon, és mi természetesen kiemelten foglalkozunk a soproni VOLT-tal, azon belül is elsősorban a külföldi zenekarokkal (persze szívesen ajánljuk a magyar zenekarokat is, például az itt is fellépő Hiperkarmát vagy bárki mást). A nyitónap programjából javasoljuk az utóbbi időben kissé elhalványult Asian Dub Foundationt (mely ezen az estén remélhetőleg bizonyítani fogja, hogy élőben még mindig erős), de a lényeg, hogy aznap játszik a My Chemical Romance, a fesztivál igazi nagy sztárzenekara: Gerard Way-ék már 2006-os The Black Parade című konceptlemezükkel kinőtték az emo stigmát, a szintén kiváló 2010-es Danger Days pedig végleg elhallgattatta a szitkozódókat.

A második napon egy igazi ínyencfalat, a gumiujjakkal rendelkező Les Claypool basszusgitáros és legendás zenekara, a South Park főcímzenéjéért is felelő Primus viszi a prímet (ők a fesztivált követő hetekben jelentetik meg új albumukat, a 12 év szünet után felvett Green Naugahyde-ot), de szintén aznap játszanak a kanadai Sum 41 pop punkjai, akiknek Fat Lip című 2001-es slágerére csak az nem emlékszik, aki azóta született. Szerencsére a két együttes koncertje között van idő átugrani a másik nagyszínpadra, ahol Everlast hiphop triója, a közel 15 év szünet után összeállt House Of Pain ugráltatja a népet (aki még utána is bírja energiával, annak aznap éjjel ott lesz még a tavalyi fellépése után visszatérő ausztrál beatboxer-utcazenész DubFX is).

A harmadik napon, július elsején láthatjuk Mobyt, aki a 2009-es Balaton Sound-fellépése után most egy vadonatúj lemezzel érkezik (Destroyed). Aki valami pörgősebbre vagy durvábbra vágyik, annak ott van a hozzánk szintén gyakran visszatérő Monster Magnet, illetve a tavalyi év egyik meglepetés DJ-duója, a seregnyi sztárral (Kelis, Róisín Murphy, will.i.am, Kid Cudi) dolgozó itáliai Crookers.

A szombati zárónapon, július 2-án kihagyhatatlan a 2009-es Szigeten már nagyot villantó és hamarosan második lemezével előálló brit Ting Tings duó produkciója, de örömmel fogadhatjuk a hozzánk mindig szívesen érkező német DJ-t, a színésznek sem utolsó Paul Kalkbrennert is.

Jegyár: 8990-35000 Ft

http://sziget.hu/volt

a My Chemical Romance a Vampire Money című friss dalát játssza:

Primus: Wynona's Big Brown Beaver (1995)

„nekem is csak két kezem van” - The Ting Tings: Hands (2010)

https://recorder.blog.hu/2011/06/28/volt_fesztival_2029
VOLT Fesztivál
süti beállítások módosítása