Wild Beasts: Smother – a teljes album!

2011.05.02. 09:50, -recorder-

Indítsuk a hetet egy briliáns lemez megjelenés előtti bemutatójával: az észak-angliai Kendal városából indult, majd Leedsbe és végül Londonba költöző Wild Beasts 2011. május 9-én jelenteti meg Smother című harmadik albumát, de a falzetthangú Hayden Thorpe vezette kvartett tíz pazar szerelmes számot tartalmazó új anyaga itt a Recorderen már most meghallható teljes egészében (május közepéig)! A Matisse-féle XX. század eleji francia modern festészeti mozgalom (les Fauves = a Vadak) nyomán elnevezett zenekart a Limbo Panto című 2008-as debütálás után már második albuma, a Mercury-díjra jelölt 2009-es Two Dancers kritikusok kedvencévé tette, de a kezdeti indie rocktól a szintetizátorosabb, atmoszferikusabb, érzékibb irányba elkalandozó új lemeznek – melynek hangzására a Talk Talk-rajongó zenészek szerint a Fuck Buttons elektronikája, a Beach House együttes Teen Dreamje és a Caribou-féle Swim is komoly hatással volt – már most bérelt helye van 2011 popzenei mesterművei között.

A Domino kiadónál megjelenő Smother című új Wild Beasts-album, melyet Thorpe-ék egy eldugott walesi stúdióban rögzítettek jól bevált producerük, Richard Formby társaságában, itt hallható. 

 

az új albumot beharangozó Albatross című 2011-es kislemezdal klipje:

a 2009-es Two Dancers lemez egyik klipdala, az All The King's Men, melyben nem Hayden Thorpe, hanem a basszusgitáros-billentyűs Tom Fleming a fő énekes:

a Brave Bulging Buoyant Clairvoyants klipje a 2008-as bemutatkozó album idejéből:

www.wild-beasts.co.uk 

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/05/02/wild_beasts_smother_a_teljes_album
Wild Beasts: Smother – a teljes album!
süti beállítások módosítása