MusicLunge.com – újabb zenei közösségi háló

2011.03.28. 11:38, -recorder-

Újabb versenyzővel bővült az online zenei közösségi hálózatok versenyének mezőnye: bár a MusicLunge.com még könnyűsúlyúnak nevezhető, nagyon gyorsan növekszik és rendelkezik néhány olyan egyedi vonással, melyekkel megbolygathatja a közösségi hálók piacát. A Music Lunge célja, hogy szolgáltatásokat nyújtson független és nagykiadós művészeknek egyaránt, a digitális zene-, videoklip- és csengőhang-forgalmazástól a maszterelésig. A Music Lunge is kínál a MySpace-hez vagy a Facebookhoz hasonlóan olyan lehetőségeket, mint a személyes oldal kialakítása, azaz lehetővé teszi, hogy a zenészek folyamatosan tartsák a kapcsolatot a tagokkal, ezen túlmenően videókat is feltölthetnek, megtámogatva egy YouTube-hoz hasonló videoböngésző és -kereső szolgáltatással és egy Twitter-szerű mikroblog funkcióval – viszont a barátok száma 5000 főben limitált.

A Music Lunge nem akar belépni a közösségi hálóóriások méretversenyébe. Jason Pomales, a cég vezérigazgatója így indokolta a döntést: „Nem azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk a többi nagy közösségi oldallal, mint a Facebook vagy a MySpace – mi azért vagyunk itt, hogy a zenészeknek és a zene szerelemeseinek is legyen egy saját közösségi hálózata.”

A közösségépítésen túl digitális zene- és videoklip forgalmazással is foglalkozik a site: a Music Lunge lehetőséget kínál a zenészeknek, hogy 130 online áruházban forgalmazzák a zenéjüket világszerte, olyanokban mint az iTunes, a Rhapsody, a Spotify, a Napster, a Listen Japan forMusic vagy a Vevo. A cég tervei közt szerepel, hogy felvegye a versenyt olyan digitális forgalmazókkal, mint a CD Baby, a Tunecore.com vagy a Reverbnation.com.

(www.mi2n.com)
Fritz Zuzsanna

A Zeneipar rovat a Zenei Hálózatok egyesület támogatásával készül

http://www.musiclunge.com

Címkék: music lunge
https://recorder.blog.hu/2011/03/28/musiclunge_com_ujabb_zenei_kozossegi_halo_a_piacon
MusicLunge.com – újabb zenei közösségi háló
süti beállítások módosítása