Queens Of The Stone Age – az 1998-as album bővített és hangzásában feljavított 2011-es kiadása

2011.02.28. 10:00, Recorder.hu

A Them Crooked Vultures szupergruppal hard rock Grammy-díjat nyert zenészóriások közül nemcsak az isteni géniusz Dave Grohl indította újra teljes gőzzel anyazenekarát (Foo Fighters: White Limo + Rope), de Josh Homme is újrakezdi a koncertezést a Queens Of The Stone Age élén, sőt a frissen meghirdetett európai turnéra még egy magyar állomást is beiktatott, 2011. május 28-ára a Petőfi Csarnokba. A miniturné apropóját egy lemezmegjelenés adja, az 1998-as első QOTSA-album három korabeli ritkaságdallal kibővített és hangzásában alaposan feljavított új kiadása, mely március 7-én jelenik meg – de itt a Recorderen már most teljes egészében meghallgatható!
 
Mivel a Queens Of The Stone Age akkoriban még alakulóban volt, a dalszerző-gitáros-énekes Josh Homme az 1998-as albumot a Kyuss utolsó dobosával, Alfredo Hernándezzel kettesben rögzítette (és csak a lemez felvételei után, de még annak megjelenése előtt vette fel basszusgitárosnak a szintén ex-Kyuss-tag Nick Oliverit – lásd korabeli koncertvideónkat!).

A többféle borítóval megjelent nagylemez eredeti verzióján 11 dal szerepelt, melyet a mostani újrakiadáson három korabeli QOTSA-ritkasággal is kiegészítettek: a Spiders And Vinegaroons erdetileg az 1997 végén kiadott Kyuss/Queens Of The Stone Age EP-n jelent meg (a Kyuss hivatalosan akkor már két éve nem létezett), míg a These Aren't The Droids You're Looking For és The Bronze című számok a holland Beaver együttessel közös 1998-as The Split CD-n láttak napvilágot.

A címnélküli első Queens Of The Stone Age-album 14 számosra bővített és remaszterelt új kiadásának anyaga itt hallható (a dalsorrend a lejátszó jobb felső sarkában a három vízszintes csíkra kattintva olvasható).

itt pedig mutatóba az eredeti 1998-as LP-kiadás két eltérő borítóverziója, teljes, kihajtott formájában, amiből kiderül, hogy honnan jött a CD-kiadás jól ismert borítója:

.

http://www.qotsa.com
http://www.dominorecordco.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/02/28/qotsa_1
Queens Of The Stone Age – az 1998-as album bővített és hangzásában feljavított 2011-es kiadása
süti beállítások módosítása