Marina Abramovic és Antony operát írnak

2010.10.12. 06:32, -recorder-

A performansz-művészet nagyasszonyának és az Antony And The Johnsons frontemberének közös munkája 2011-ben kerül színpadra.
 
The Life And Death Of Marina Abramovic címmel készül az az opera, melyet a brit születésű New York-i transznemű zongorista-énekes, Antony Hegarty és a radikális-zseniális avantgárd performanszaival elhíresült szerb származású Marina Abramovic készül színpadra állítani. A 39 éves Antony ezzel olyan popzenészekhez csatlakozik, mint Damon Albarn és Rufus Wainwright, akik a közelmúltban szintén tettek egy-egy kis kitérőt az opera világába (Albarn a kínai tárgyú Monkey: Journey To The West című darabbal 2007-ben, Wainwright pedig a hetvenes évek Párizsában játszódó Prima Donna című művével 2009-ben).
 
Antony és Abramovic három éve találkoztak egy partin, amit Björk és partnere, a képzőművész-rendező Matthew Barney szervezett (az izlandi énekesnő már többször dolgozott együtt Antonyval, 2007-ben a saját Volta albumán is, illetve az Swanlights című aktuális Antony And The Johnsons-lemezen is). A zenekari kötelezettségei mellett Antony Hegarty talált időt arra, hogy foglalkozzon a 64 éves Abramovicról szóló operával, melyet a tervek szerint jövőre mutatnak be a Manchesteri Nemzetközi Fesztiválon, ahol a már említett Albarn- és Wainwright-művek premierjét is tartották a megelőző páratlan években. A művésznő szerint a történet a lélek születéseit és temetéseit járja körbe, a zenét Antony közösen szerezte William Basinski amerikai avantgárd komponistával, a színpadi fellépések egyik sztárja pedig a híres amerikai filmszínész, Willem Dafoe lesz.

(guardian.co.uk)

http://www.antonyandthejohnsons.com

 

https://recorder.blog.hu/2010/10/12/marina_abramovic_es_antony_operat_irnak
Marina Abramovic és Antony operát írnak
süti beállítások módosítása