Apokaliptikus buliwestern a megújuló Lil Frakktól – Itt a Django!

2024.03.14. 11:48, srecorder

lilfrakk-django.jpg

Vadnyugati buliból az anyai ölelésbe.

Két hete droppolta a viccesből komolyabbra váltó Lil Frakk az első új klipdalát. A Hidegen klipje most új értelmet nyer a Djangoval, ami ugyanabban a sci-fi-városdíszletben játszódik, és Frakk elmúlt, nehéz egy évét írja körbe, amit a rapper ezzel a dallal enged el. Bár a szövegben nem említik Djangót név szerint, Frakk azért adta ezt a címet, mert Sergio Corbucci hőse felszabadulás szimbóluma lett az ikonikus spagettiwestern óta.

Kiderült az is, hogy a Hideg klipje tulajdonképpen egy filmelőzetes volt, ugyanis a Djangoban az egész háttértörténet kitudódik. „A klip Frakk éjjeli sétáját mutatja be a félig fiktív, ARBO névre hallgató szórakozóhely környékén. Az útja során megfogalmazódik egy lehetséges NEW ERA képe, amiben a hamis kapcsolatok és szokások valódiakra cserélődnek. A Collective ebben a projektben is folytatja a mesterséges intelligenciával való kísérletezést. Ezúttal a gaussian splat és point cloud megoldásokra esett a választás, amik segítségével hátrahagyott és az új világ közti átmenetet igyekeztünk bemutatni” – mondták a klipet készítő Drakula Collective tagjai.

A Hidegen után a szintén DOÓR által producált Django is Lil Frakk áprilisban érkező, ötödik albumát vezeti fel. Az Innen a név az ígéretek szerint egy jóval (ön)elemzőbb lesz, és sötétebb témákat is bátran beenged. Történetmesélős lemezbemutató koncert április 19-én lesz az Akvárium Klubban. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

„ELMEGYEK SZÓRAKOZNI, PEDIG NEM IS AKAROK” – LEGUTÓBBI LIL FRAKK-INTERJÚNK

 

Lil Frakk a Facebookon. Instagramon. Twitteren.

Fotó: Dobos Dávid.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/03/14/apokaliptikus_buliwestern_a_megujulo_lil_frakktol_itt_a_django
Apokaliptikus buliwestern a megújuló Lil Frakktól – Itt a Django!
süti beállítások módosítása