Letartóztatták Young Thugot

2022.05.11. 07:45, srecorder

youngthug.jpg

Atlantai otthonában letartóztatták és a Fulton megyei börtönbe szállították az elmúlt évek egyik legeredetibb és legnagyobb hatású rapperének tartott Young Thugot. A rendőrség szerint Thug kiadója és rapcsapata, a Young Stoner Life valójában egy bűnbanda, amely a híres Bloods bandához is kötődik. 28 embert, köztük Gunnát is vád alá helyezték.

Jeffery Lamar Williams (művésznevén Young Thug) mindössze hat év alatt alapjaiban változtatta meg, amit a hiphopról (és a popkultúráról) gondolunk. A The Rap Year Book szerzője, Shea Serrano szerint ő lehet az első "poszt-szöveg rapper, akinek már szavakra sincs szüksége", de nem ez az egyetlen paradoxon vele kapcsolatban: Atlanta legkeményebb részéről származik, mégis női ruhákat hord, a barátaira pedig "bébi"-ként vagy "kedves"-ként hivatkozik, és hiába ő korunk egyik legfontosabb ízlésformálója, szinte semmit sem lehet tudni róla”méltattuk a So Much Fun megjelenése kapcsán 2019-ben Young Thugot.

Thugot most azzal vádolják, hogy a kiadója-rapcsapata valójában bűnbandaként működik, amelynek ő az egyik alapítója, ráadásul két társa tőle kért engedélyt az atlantai rapper, YFN Lucci megölésére, akivel 2017 óta húzódik egy beefje. Thug akkoriban kinevezte magát az új Tupacnak, mire Lucci visszaszólt, hogy Tupac soha nem hordott volna női ruhákat. Ez eddig egyszerű Twitter-szócsatának tűnt, de egy évvel később Thug megfenyegette Luccit, hogy felpofozza, mire az gúnyolodott egy sort a So Much Fun albumon. Lucci autójába még abban az évben belelőttek, Lucci pedig úgy vágott vissza, hogy azt mondta, lefeküdt Thug barátnőjével. 2021 januárjában aztán Lucci maga adta fel magát a rendőrségnek, miután azzal gyanúsították, hogy ő vezetett egy autót, amely részt vett egy emberéletet követelő lövöldözésben; két hónapra rá azt állította, hogy megkéselték a börtönben és félti az életét. Thug két ismerőse állítólag ekkor kérte a rapper engedélyét arra, hogy másodjára is megpróbálják eltenni láb alól Luccit.

Thugot azzal is vádolják, hogy ő kölcsönzött ki egy autót, amiből lelőttek egy embert, ám az ügyvédje tagadja, hogy a rapper bármilyen illegális tevékenységben részt vett volna. A hétfőn letartóztatott Thug ma már bíróság elé is állt, ahol az ügyész azt mondta, Thug különösen veszélyes bűnöző, akit távol kell tartani az utcáktól. Az ügy felgöngyölítésében és a bizonyítékok összeállításában a rapperek közösségi médiás aktivitása is fontos szerepet játszott: a Fulton megyei kerületi ügyész elmondása szerint a YSL tagjai szövetkeztek 2015-ben, hogy megöljék az egyik rivális banda tagjának számító Donovan Thomast (ehhez bérelt kocsit a vád szerint Young Thug), és a rapper állítólag videókat posztolt Thomas haláláról pár héttel később. A YSL tagjait többrendbeli gyilkossági kísérlettel, lövöldözéssel, fegyveres rablással és tiltott kábítószerek birtoklásával is vádolják.

Thug legidősebb gyermekének édesanyját, LaKevia Jacksont márciusban lőtték le egy pláza parkolójában, miután órákkal korábban összeszólalkozott valakivel egy bowlinggolyó miatt. Jackson 31 éves volt, és még azelőtt ismerkedett meg Thuggal, hogy az befutott volna rapperként.

fotó: Henrique Plantikow / Guardian

Címkék: young thug
https://recorder.blog.hu/2022/05/11/letartoztattak_young_thugot
Letartóztatták Young Thugot
süti beállítások módosítása