Amerikai-walesi szuperduó írta meg az irodai taposómalom himnuszát

2019.09.25. 16:18, Gaines

lebon2.png

Az egy hónappal ezelőtt az A38-at megjárt Deerhunter frontembere, Bradford Cox és a kifürkészhetetlen kaméleon-énekesnő, Cate Le Bon összefogott egy EP erejéig, az első beharangozóban az irodai munka tespedt unalmát éneklik meg.

A páros mindkét tagja szép évet tudhat magáénak, a Deerhunter hosszabb kihagyás után állt elő az év elején a Why Hasn’t Everything Already Disappeared? című nagylemezével, amit kifejezetten szerettünk, Cate Le Bon pedig ötödik sorlemezét jelentette meg pár hónappal később, amit szintén kifejezetten szerettünk. Nagyobb összegben mernénk fogadni tehát, hogy a közös produkciójukkal sem lesz különösebb problémánk, amelyet a Marfa Myths nevű független művészeti fesztivál keretén belül hoztak össze.

ILYEN VOLT A BUDAPESTI DEERHUNTER-KONCERT... KÉPEKBEN!

Ők ketten dolgoztak már ugyebár együtt a fent említett Deerhunter-korongon, amelyen Le Bon csembalón, mandolinon és vokállal, plusz társproducerként is közreműködött. A hét számos új anyag a Myths 004 címet viseli, egy EP-sorozat harmadik darabja ez, a fesztivál korábban az új-zélandi Connan Mockasint és Dev Hynest, azaz Blood Orange-t, Ariel Pinket és pszichedelikus furafolk-artpoppal elvarázsoló Weyes Bloodot, valamint a brooklyni folk-rockos Woodst és a svéd indie-pszichrockos Dungent eresztette össze.

TÍZ SZUPER WALESI NYELVŰ DAL

Cox és Le Bon egy hét alatt írták meg és vették fel a saját kollaborációjukat, elsősorban a marfai hatásokból táplálkozva, amit úgy írtak le, mintha egy buborékban lennének, megszűnik körülöttük a külvilág, és ez „egyszerre megnyugtató és nyugtalanító”. A Secretary című kislemezdalban is érezhető egyfajta finom klausztrofóbia, a szöveg az irodai munka zsibbadt monotóniáját fogalmazza meg. Elsősorban az énekesnő dominálja a számot, saját kis mikrokozmoszt alakítva ki, amit aztán megtör Cox spoken word zárszava – kíváncsiak leszünk, hasonlóan elkülönülnek-e majd a szólamok az EP többi szerzeményében. Az EP-n tiszteletét teszi Stella Mozgawa (Warpaint) és Tim Presley (White Fence) is.

Alább az első előfutár, plusz egy rövid doksi, amiben Le Bon bútorokat gyárt Marfában.

https://recorder.blog.hu/2019/09/25/amerikai-walesi_szuperduo_irta_meg_az_irodai_taposomalom_himnuszat
Amerikai-walesi szuperduó írta meg az irodai taposómalom himnuszát
süti beállítások módosítása